Live

Mesajul lui Donald Trump pentru Kim Jong Un: 'Vom reuşi împreună!'

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Gulliver/Getty Images

Preşedintele american Donald Trump i-a mulţumit joi liderului nord-coreean Kim Jong Un pentru încredere, declarându-se convins că împreună vor putea duce la bun sfârşit negocierile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene, transmit AFP şi Reuters.



'Kim Jong Un din Coreea de Nord îşi proclamă ''încrederea nestrămutată'' faţă de preşedintele Trump. Îţi mulţumesc, preşedinte Kim', a scris el pe Twitter.

'Vom reuşi împreună!', a adăugat preşedintele american, deşi discuţiile între Washington şi Phenian privitoare la arsenalul atomic nord-coreean sunt în impas.

Potrivit agenţiei oficiale nord-coreene KCNA, citată de Agerpres, Kim Jong Un şi-a reafirmat angajamentul în favoarea denuclearizării peninsulei, în cursul unei întâlniri cu Chung Eui-yong, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean, Moon Jae-in. Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va întâlni cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, la Phenian, între 18 şi 20 septembrie, pentru a discuta dezarmarea nucleară, a anunţat Seulul joi.

În pofida dificultăţilor, Kim a arătat în mod clar că 'încrederea sa în domnul Trump rămâne neschimbată', a subliniat emisarul sud-coreean.

Seulul încearcă să dea un nou suflu elanului diplomatic care a condus la summitul istoric Trump-Kim, desfăşurat la 12 iunie în Singapore. Cei doi lideri au ajuns atunci la un compromis foarte vag în favoarea unei 'denuclearizări totale a peninsulei coreene', modalităţile concrete şi calendarul urmând a fi stabilite la negocieri ulterioare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O melodie de propagandă lansată de Kim Jong Un a devenit virală pe TikTok. Care e mesajul din spatele cântecului: „E periculos”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Partenerii noștri