Mesajul lui Donald Trump pentru Kim Jong Un: 'Vom reuşi împreună!'

Data actualizării: Data publicării:
U.S. President Trump Meets North Korean Leader Kim Jong-un During Landmark Summit In Singapore
Foto: Gulliver/Getty Images

Preşedintele american Donald Trump i-a mulţumit joi liderului nord-coreean Kim Jong Un pentru încredere, declarându-se convins că împreună vor putea duce la bun sfârşit negocierile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene, transmit AFP şi Reuters.

U.S. President Trump Meets North Korean Leader Kim Jong-un During Landmark Summit In Singapore
Foto: Gulliver/Getty Images



'Kim Jong Un din Coreea de Nord îşi proclamă ''încrederea nestrămutată'' faţă de preşedintele Trump. Îţi mulţumesc, preşedinte Kim', a scris el pe Twitter.

'Vom reuşi împreună!', a adăugat preşedintele american, deşi discuţiile între Washington şi Phenian privitoare la arsenalul atomic nord-coreean sunt în impas.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit agenţiei oficiale nord-coreene KCNA, citată de Agerpres, Kim Jong Un şi-a reafirmat angajamentul în favoarea denuclearizării peninsulei, în cursul unei întâlniri cu Chung Eui-yong, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean, Moon Jae-in. Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va întâlni cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, la Phenian, între 18 şi 20 septembrie, pentru a discuta dezarmarea nucleară, a anunţat Seulul joi.

În pofida dificultăţilor, Kim a arătat în mod clar că 'încrederea sa în domnul Trump rămâne neschimbată', a subliniat emisarul sud-coreean.

Seulul încearcă să dea un nou suflu elanului diplomatic care a condus la summitul istoric Trump-Kim, desfăşurat la 12 iunie în Singapore. Cei doi lideri au ajuns atunci la un compromis foarte vag în favoarea unei 'denuclearizări totale a peninsulei coreene', modalităţile concrete şi calendarul urmând a fi stabilite la negocieri ulterioare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri