Live

Tăriceanu îl acuză pe ambasadorul Klemm de „prezentarea distorsionată a realităților din România”

Data actualizării: Data publicării:

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl acuză pe ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, că a contribuit la „prezentarea distorsionată a realităților din România” în SUA. Acuzația a venit în contextul în care liderul ALDE a vorbit, joi seara, la Digi24, despre criticile care i se aduc Bucureștiului la Washington în privința respectării statului de drept. Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat el însuși într-o vizită la Washington zilele trecute, dar a recunoscut că nu în calitatea sa oficială, de președinte al Senatului, ci prin intermediul unei firme de lobby. 

Citiți și:  Călin Popescu Tăriceanu: În SUA mi-au spus că sunt îngrijorați de statul paralel, care funcționează și la ei

„Relația noastră la Washington este blocată de actualul ambasador (George Maior - n.r.)”, a acuzat Călin Popescu Tăriceanu la Digi24.

El a spus că ministrul de externe Teodor Meleșcanu este la curent cu aceste nemulțumiri ale sale, cu atât mai mult cu cât a cerut public schimbarea ambasadorului Maior, însă, a atras atenția liderul ALDE, schimbarea ambasadorului ține de președintele Iohannis. Ia președintele „se face, într-un fel, părtaș la toată această atitudine pe care Maior a avut-o și care a făcut enorme deservicii României”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

„Ceea ce vorbim despre percepții eronate, funcționarea corectă sau incorectă a justiției sau afectarea statului de drept au fost făcute pe canalele pe care le cunoaștem. Cred că ambasadorul nostru la Washington, în acest demers, n-a fost singur, n-a fost lăsat singur, a mai contribuit și ambasadorul Klemm (Hans Klemm, ambasadorul SUA la București - n.r.)”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Digi24. El îl acuză pe diplomatul american de „prezentarea distorsionată a realităților din România”.

Președintele Senatului a adăugat: „Klemm n-a picat în capcană. Nici Maior nu a picat în capcană, pentru că el este unul din exponenții sistemului de putere ocultă care a funcționat în România”. 

Citiți și:  Tăriceanu, la Digi24: „Nu este Uniunea Europeană pe care o credeam în momentul aderării”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka are o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iohannis l-a numit pe Maior ambasador și în Yemen. Fostul șef al SRI este ambasadorul României în Iordania

Adrian Năstase își recuperează pensia specială. Parlamentul, obligat să îi plătească și banii din urmă

Antony Blinken: România nu are prieten mai bun decât SUA. Avem un angajament comun de a respinge agresiunea Rusiei în regiune

25 de ani de Parteneriat Strategic România - SUA. Evenimente politice și culturale organizate de Ambasada de la Washington

Partenerii noștri