Live

VIDEO | Român surprins de cutremur la un turneu de poker în Las Vegas

Data actualizării: Data publicării:

În sudul Californiei a fost declarată stare de urgenţă, după ce regiunea a fost lovită de un nou cutremur foarte puternic, sâmbătă dimineață. Seismul a avut o magnitudine de 7,1 şi s-a produs în aceeaşi zonă afectată joi de un seism de 6,4. Nu există victime, din fericire, dar pagubele sunt importante. 20 de milioane de oameni locuiesc în sudul Californiei şi mulţi dintre ei se întreabă dacă nu cumva seismele anunţă un cutremur de proporţii, care ar lăsa în urmă distrugeri uriaşe.

De 10 ori mai puternic decât cutremurul de pe 4 iulie, cel de acum s-a produs la o adâncime foarte mică, doar 900 de metri. A zguduit casele din temelii, a crăpat pereţii unora dintre ele şi a rupt ţevi de gaze, provocând incendii.

Pământul s-a mişcat aproximativ un minut, iar bucăţi mari de stâncă au căzut pe şosele şi au blocat circulaţia. Din fericire nu au existat victime, doar câţiva oameni care au fost răniţi uşor. Seismul a fost urmat de 16 replici de magnitudine 4 sau mai mult.

Femeie: Am fugit şi ne-am întâlnit cu turiştii din celelalte camere, ne uitam speriaţi unii la alţii...

La fel de speriaţi au fost şi prezentatorii unei televiziuni, surprinşi în direct de mişcarea telurică.

Prezentatori TV: Ne confruntăm cu zguduituri serioase. Acordaţi-ne un pic de timp, să ne asigurăm că nu o să cadă nimic în studio. Şi continuă să se mişte. Este un cutremur foarte puternic. Trebuie să ne băgăm sub masă. Luăm o pauză. Ne întoarcem imediat.

Român surprins de cutremur la un turneu de poker

Printre cei care au trait pe viu cutremurul a fost şi un român care participa la un turneu de poker în Las Vegas. „Cutremur uriaş! Lucrurile cad la pământ. Priviţi cum se mişcă toată scena, totul se mişcă!”, spunea acesta, în timp ce filma sala.

Asta în timp ce alţii au fost surprinşi de cutremur în timp ce asistau la spectacole... sau la meciuri de baschet.

Bărbat: Oameni buni, avem de-a face cu un cutremur... Wow, aşa e... Tabela de scor se mişcă... Cred că vor evacua jucătorii. Jocul a fost suspendat, iar jucătorii au fost trimişi la vestiare.

Cutremurul s-a produs la doar câteva ore după ce experţii americani au avertizat că după seismul de 4 iulie, există pericolul real al unui nou cutremur şi mai mare în sudul Californiei, zonă în care locuiesc 20 de milioane de oameni. Cutremurul de Ziua Naţională a fost urmat de peste 1.400 de replici.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA îşi îndeamnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot. România, printre țările care dețin astfel de sisteme

Rusia susține că a doborât șase rachete americane de tip ATACMS. Ar fi fost interceptate deasupra Crimeei ocupate

OMS avertizează: Există riscul ca gripa aviară să se răspândească la vacile din afara Statelor Unite

Patru poliţişti au fost ucişi într-un schimb de focuri în Statele Unite

Partenerii noștri