Live

Turcia se oferă să medieze în conflictul israeliano-palestinian. Erdogan: „Nu va exista pace fără o Palestină independentă şi suverană”

Data publicării:
Președintele turc Recep Erdogan a ecis ca Turcia să suspende orice relaţii comerciale cu Israelul din cauza războiului din Gaza. Foto: Profimedia Images

Turcia este pregătită să acţioneze ca mediator pentru a pune capăt conflictului dintre Israel şi Palestina dacă cele două părţi fac o astfel de propunere, inclusiv schimburi de ostatici, a declarat luni preşedintele Recep Tayyip Erdogan într-o conferinţă de presă după o reuniune a cabinetului la Ankara, informează Reuters.

"Credem că nu va exista pace în regiune fără o Palestină independentă şi suverană", a spus Erdogan, citat de Agerpres. Turcia face pregătirile necesare pentru a trimite ajutor umanitar în Gaza, a adăugat el.

Preşedintele Erdogan a cerut Israelului să nu mai bombardeze pământurile palestiniene, iar palestinienilor să înceteze hărţuirea aşezărilor civile israeliene.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viitorul guvern de extremă dreapta din Olanda va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah: Operațiunea militară se va intensifica

Iranul avertizează ţările europene: „Vor plăti la momentul potrivit pentru că au ajutat Israelul”

Cresc tensiunile în Cabinetul de Război al Israelului. Netanyahu, luat la rost de ministrul Apărării din cauza planului pentru Gaza

Partenerii noștri