Live

Emmanuel Macron spune că în viitor nu poate fi exclusă trimiterea de trupe occidentale pe câmpul de luptă din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Emmanuel Macron spune că în viitor nu poate fi exclusă trimiterea de trupe occidentale pe câmpul de luptă din Ucraina. Foto: Profimedia

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui „exclusă” în viitor, considerând totuşi că, în această etapă, „nu există un consens” pentru această ipoteză, transmite AFP.

„Nu există astăzi un consens pentru a trimite în mod oficial, asumat şi aprobat, trupe terestre. Dar în dinamică, nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câştiga acest război”, a explicat preşedintele francez la finalul unei conferinţe internaţionale în sprijinul Ucrainei.

Totodată, preşedintele francez a anunţat că aliaţii Ucrainei vor crea o coaliţie pentru a livra Ucrainei rachete cu rază medie şi lungă de acţiune, notează AFP, citată de Agerpres.

S-a decis „crearea unei coaliţii pentru lovituri la distanţă şi, prin urmare, rachete şi bombe cu rază medie şi lungă de acţiune”, a anunţat Emmanuel Macron la încheierea conferinţei. 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A luat cea mai controversată decizie la 37 de ani și s-a îmbogățit! Cum au reacționat copiii ei, după ce au aflat ce face

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul turc de Externe: Turcia susține în continuare ajutorul pentru Ucraina, dar nu vrea ca NATO „să participe la război”

Franţa anunţă că a dejucat planul unui atentat care urma să aibă loc în timpul Jocurilor Olimpice

Ucraina şi Rusia anunţă un schimb de prizonieri, printre care şi foşti apărători ai Insulei Şerpilor. Moscova a returnat şi 212 cadavre

Ucraina a semnat noi acorduri de securitate cu Suedia, Islanda şi Norvegia. Zelenski: „Doar împreună putem opri nebunia de la Moscova”

Partenerii noștri