Live

Un avion privat s-a prăbușit în Marea Baltică, în largul coastelor Letoniei

Data publicării:
Un avion privat de tipul Cessna 551 s-a prăbuşit duminică seară în Marea Baltică. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Un avion privat de tipul Cessna 551 s-a prăbuşit duminică seară în Marea Baltică în largul coastelor Letoniei, au anunţat serviciile de urgenţă suedeze, după ce NATO a ridicat de la sol avioane de vânătoare pentru a monitoriza aparatul ce zbura într-un mod neobișnuit, transmite Reuters.

Conform datelor de pe website-ul FlightRadar24, avionul, înmatriculat în Australia, a decolat de la Jerez, în sudul Spaniei, la ora 12:56 GMT, cu o destinaţie necunoscută. După ce a făcut două întoarceri, la Paris şi Koln, s-a îndreptat către Marea Baltică, trecând pe lângă insula suedeză Gotland. La ora 17:37 GMT a început să piardă rapid viteză şi altitudine.

„Am aflat că avionul s-a prăbuşit la nord-vest de oraşul leton Ventspils. A dispărut de pe radar”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă suedeze, citat de Agerpres.

Avioane de vânătoare ale NATO au fost mai devreme ridicate de la sol de la o bază din Lituania pentru a monitoriza avionul, din cauza cursului neobişnuit al acestuia. Potrivit sursei suedeze, piloţii avioanelor de vânătoare au raportat că nicio persoană nu era vizibilă în cabina de pilotaj a avionului Cessna.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Demonstraţie de forţă la frontiera dintre Polonia şi Lituania. NATO amintește Rusiei că faimosul Coridor Suwalki rămâne sub protecție

Marcel Ciolacu e „ferm convins” că Mircea Geoană va candida la alegerile prezidențiale

Ciolacu, despre şansele lui Iohannis la şefia NATO: Atuul preşedintelui este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale

Victoria lui Trump, risc existențial pentru unitatea Europei. Cum ar putea fi dezbinată UE dacă magnatul revine la Casa Albă (Politico)

Partenerii noștri