Live

Un pastor a confundat apa sfinţită cu benzina. O persoană a murit în urma exploziei

Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Un pastor a confundat benzina cu apa sfinţită în timpul unei slujbe de vindecare într-o biserică din Lagos, Nigeria, eveniment ce a condus la o explozie de proporţii în urma căreia o persoană şi-a pierdut viaţa, informează AFP.

''Pastorul a luat un recipient plin cu benzină crezând că acesta conţine apă", a declarat Ibrahim Farinloye, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă (Nema). ''În timp ce golea conţinutul pe o persoană (venită să primească binecuvântare - n.a.), o lumânare aprinsă în apropiere a condus la izbucnirea unui incendiu care i-a cuprins pe amândoi", a explicat Farinloye, citat de Agerpres.

Credinciosul a murit pe loc, cadavrul său fiind ''de nerecunoscut'', în timp ce pastorul a suferit ''arsuri grave'', a precizat purtătorul de cuvânt.

Incendiul, care a avut loc într-o biserică din cartierul Baruwa din capitala economică nigeriană, s-a extins apoi către o conductă de gaze din apropiere, care a explodat, creând un nor imens de fum gri, conform responsabilului agenţiei pentru intervenţii de urgenţă şi media locale.

''Un singur corp a fost găsit, iar cealaltă persoană vătămată (pastorul - n.a.) primeşte îngrijiri medicale", a declarat Femi Oke-Osanyintolu, şeful serviciilor de urgenţă din Lagos (Lasema). ''Am intervenit rapid pentru stingerea incendiului'', a adăugat acesta.

Editor web: A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Opt morți după o explozie într-un restaurant din Beirut

Peste 100 de deținuți au evadat din închisoare din cauza ploilor torențiale care au distrus împrejurimile din „era colonială”

Locatarii blocului din Craiova afectat de explozie au fost lăsați să revină acasă pe propriul risc: Ne e frică, dar unde să ne ducem?

Imaginile exploziei dintr-un bloc din Craiova. Pompierii caută sub dărâmături eventuale victime. Locatar: Ne-am scos unii pe alții

Partenerii noștri