Live

Twitter a pierdut aproape jumătate din veniturile sale din reclame de când a fost preluată de Elon Musk

Data publicării:
Elon Musk a anunţat că Twitter va avea în curând o funcţie pentru publicarea articolelor lungi şi complexe, care includ şi diferite elemente multimedia. Foto: Profimedia Images

Twitter a pierdut aproape jumătate din veniturile sale din reclame și advertising de când a fost cumpărat de Elon Musk cu 44 miliarde de dolari, anul trecut, în octombrie, conform datelor transmise de companie și citate de BBC.

Compania nu a înregistrat creșterea așteptată în luna iunie, dar Musk a spus că luna iulie „este un pic mai promițătoare”.

Musk a dat afară în jur de jumătate dintre angajații Twitter prezenți la momentul în care a preluat conducerea. Măsura a fost luată într-o încercare de a tăia costurile și a mări veniturile companiei.

Aplicația rivală „Threads” are, acum, 150 de milioane de utilizatori, conform unor estimări, iar legătură directă cu Instagram dă platformei potențialul să ajungă la cel puțin 2 miliarde de utilizatori.

Între timp, Twitter se străduiește să reziste sub presiunea unor datorii imense. Elon Musk a spus că Twitter este în continuare pe minus în ce privește finanțele, dar nu a precizat care a fost perioada în care a fost înregistrată prăbușirea de 50% în sursele de venit din reclame.

„Trebuie să ajungem la un flux financiar pozitiv înainte de a avea luxul de a ne ocupa de orice altceva”, a spus miliardarul american.

Situația din prezent a Twitter arată că măsurile agresive de reducere a costurilor cu concedieri și alte astfel de decizii nu au fost suficiente pentru a convinge companiile care făceau reclamă la Twitter să revină și după ce Elon Musk a făcut schimbări semnificative la politica de moderare a rețelei sociale.

De când a fost preluată de Elon Musk, Twitter a făcut schimbări semnificative – bifa albastră care marca autenticitatea unui cont marchează, acum, doar faptul că o persoană a plătit un abonament la rețea, iar conținutul înșelător sau fals abundă din acest motiv și din cauza schimbărilor în politica de moderare.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Furtuna solară a perturbat sateliții Starlink. Anunțul făcut de Elon Musk

Sute de protestatari au încercat să intre în fabrica Tesla de lângă Berlin. Mai multe persoane au fost arestate

Eșec pentru Elon Musk. Primul cip Neuralink implantat a început să se desprindă de creierul pacientului

Programul zilnic al lui Elon Musk: mănâncă o gogoașă în fiecare dimineață și se culcă la 3. Cum își împarte timpul și ce obiceiuri are

Partenerii noștri