Live

Cine este adversara Simonei Halep din optimile Australian Open

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Japoneza Naomi Osaka, locul 72 WTA, s-a calificat pentru prima dată în cariera ei în optimie de finală ale unui grand slam, la Australian Open.

Japoneza cu orgini haitiene (din partea tatălui), în vârstă de 20 de ani, o va întâlni pe Simona Halep, locul I WTA, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-2, pe cea mai bună jucătoare a gazdelor australiene, Ashleigh Barty, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 16, în turul al treilea al competiţiei, scrie News.ro.

Osaka, japoneza de 1,8 metri înălţime, a învins-o pe Barty într-o oră şi 13 minute şi va da piept pentru a treia oară cu Simona Halep. Jucătoarea română a câştigat ambele întâlniri anterioare cu Osaka, dar nu uşor: scoruri 6-4, 2-6, 6-3, în 2017, în turul al doilea al turneului de la Miami, şi 4-6, 6-2, 6-3, în turul al treilea al French Open, în 2016.

Viitoarea adversară a Simonei Halep a ocupat locul 40 în octombrie 2016, cel mai bun din cariera ei.  Naomi Osaka are ceva din alura Serenei Willimas, dar şi ceva din jocul americancei, serviciul - primul peste 180 de kilometri pe oră - şi loviturile puternice. Japonezei îi place jocul ofensiv şi loveşte destul de bine atât cu dreapta, cât şi cu reverul.

La rândul ei, Halep a trecut, sâmbătă, de americanca Lauren Davis, după un meci-maraton, de trei ore şi 45 de minute, cu scorul de 4-6, 6-4, 15-13.

Partida Halep-Osaka va avea loc luni.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep a primit wild card pentru Trophee Clarins, turneu care va avea loc la Paris

Simona Halep explică de ce nu joacă la Madrid Open: Corpul meu are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit

Simona Halep se retrage în ultimul moment de la turneul din Portugalia, pentru care a primit un wild card

Halep a primit wild card pentru încă un turneu important. Mesajul Simonei

Partenerii noștri