Sari la conținut

Sergiu Voicu - 62 articole

 1. Povestea unui Bill Gates autohton: afacere pornită dintr-un garaj, ajunsă pe culmile succesului

  A început în 1994 într-un garaj, precum Bill Gates, cu doi angajaţi.  Iar cea mai mare realizare de până atunci era o maşină Oltcit, cumpărată cu banii de la nuntă. Acum afacerile Temad, din Brașov, se duc către 37 de milioane de euro. Un model autohton de business și un secret: fără credite și...

  Citește știrea
 2. Atasagon, primul centru de nutriție și detoxifiere din România. Ce presupune această tehnică la care recurg vedetele

  Aşa-numita industrie a well being-ului, o nişă a turismului, e abia la început în România. Centrele SPA şi de detoxifiere ar avea oportunităţi în regiunile cu tradiţie balneară. Potenţialul uriaş de dezvoltare pe această piaţă a fost observat de câţiva antreprenori locali, care, pe baza unei reţete...

  Citește știrea
 3. Careless Beauty. Secretul singurelor produse cosmetice din țară fără chimicale, dar cu valabilitate 2 ani

  Elena Oancea a devenit a patra femeie din familie care a învățat tainele plantelor și a deprins meșteșugul de a face unsori şi tincturi după reţete vechi. O pasiune ce i-a călăuzit întreaga viaţă. Şi pe care a reuşit să o menţină şi să o dezvolte, ajutată de familie. Așa a luat naștere „Careless...

  Citește știrea
 4. Lampix, proiectul SF al unor tineri IT-iști din Brașov

  Viziunea noastră este ca în viitor să nu mai fie nevoie de laptop, computer sau ecrane. Ai un telefon şi un lampix şi poţi transforma orice suprafaţă într-un computer, spune unul dintre fondatorii afacerii.

  Citește știrea
 5. Grădina Vlahiia, povestea unei afaceri născute din dor de România

  Proiectul numit „Grădina Vlahiia” e căutat de turiştii care vor să vadă o bucăţică din Maramureş, dar fără să parcurgă sute de kilometri. Şi e un business cu un potenţial care depăşeşte jumătate de milion de euro.

  Citește știrea
 6. Cât de greu e să ai propria afacere? Încercările prin care au trecut câțiva tineri, antreprenori din liceu

  Toată lumea are impresia asta: că trebuie să ai 40 de ani și un milion de euro în bancă ca să fii om de afaceri. Dar nu, cheia succesului nu depinde de câte greșeli întâmpină, ci de modul în care tânărul antreprenor reușește să treacă peste toate și să nu se dea bătut niciodată.

  Citește știrea
 7. Eșecurile oamenilor de afaceri. „E momentul ăla în care simți că picioarele tale sunt de lut și că poți să cazi complet”

  Diferenţa dintre un antreprenor adevărat şi un patron simplu este atitudinea faţă de eşec. Teama de a rata este cea mai mare în iniţiativa privată şi inhibă de cele mai multe ori. Însă cei care reuşesc să accepte că au eşuat învață din greşeli şi o iau de la capăt. Ei sunt cei mai câştigaţi.

  Citește știrea
 8. O căsătorie de compromis i-a deschis granițele către succes. O poveste de afaceri cu iz de cafea

  Într-un nou episod România Fast Forward  vă invităm să aflați povestea de viață și de afaceri a lui Mihail Florescu, un om care ştie că tot secretul stă în aroma cafelei și în pasiune.

  Citește știrea
 9. Cum s-a reinventat fosta firmă Baumix și de ce se cheamă acum „Patru mâini”

  Vecinătatea falimentului transformă business-uri, dar şi mentalităţi. Greutăţile crizei, insolvenţa au transformat modul în care o companie din Ploieşti se raporteză la cei din jur. A încetat să mai fie un producător de materiale de construcţii concentrat doar pe cifre de vânzări şi s-a dus către...

  Citește știrea
 10. Antreprenorul din spatele restaurantelor City Grill: „La început aveam două reguli: Nu primeam pe nimeni în pantaloni scurţi şi în pantaloni de trening”

  În România tranziţiei, ieşitul la restaurant era un lux. Un antreprenor român ambiţios a văzut asta ca o aberaţie şi a realizat că e o oportunitate mare de afaceri în a face masa în oraş accesibilă omului obişnuit. Cu acest gând a plecat la drum Dragoş Petrescu şi a ajuns la unul din cele mai mari...

  Citește știrea
 11. SALAD BOX, afacerea pornită din Cluj și ajunsă pe trei continente

  La „România Fast Forward” aflaţi povestea antreprenorului Dan Isai, omul din spatele Salad Box. O poveste de business internaţională, pornită din Cluj, dar ajunsă pe trei continente şi în 70 de locaţii.

  Citește știrea
 12. ADACONI. De la blugi și pulpe de pui, la excelență în papetărie. Cum a reușit în afaceri o familie din Hațeg

  De la un simplu magazin deschis în Haţeg până la o reţea naţională de birotică şi papetărie este cale lungă. Este un drum parcurs în 27 de ani de grupul Adaconi şi antreprenorul Mircea Neiconi.

  Citește știrea
 13. ELIS PAVAJE. De la monumente funerare la cea mai înfloritoare afacere cu pavaje din România

  Doi oameni de afaceri din Alba, soț și soție, au pariat pe pavele atunci când o ţară întreaga le ştia din filme şi mai puţin de pe străzile României comuniste. De la o presă în curtea casei au ajuns la trei fabrici şi la poziţia de lider pe piaţă. Începutul a fost însă greu şi adaptat nevoilor.

  Citește știrea
 14. Povestea pufuleților „Gusto”. Cât de rentabilă e afacerea și cine sunt oamenii din spatele ei

  O companie din Prahova a reuşit să ducă pufuleţii româneşti chiar până în Noua Zeelandă. Succesul a contrazis orice calcul economic care spune că un produs ieftin nu poate fi dus la mare distanţă, din cauza costurilor mari de transport. Însă exportul e rentabil datorită unei organizări logistice...

  Citește știrea
 15. Antrenorii de IT-iști. Bittnet, afacerea care a crescut de opt ori în cinci ani

  Prima companie IT din România listată la bursă nu se mulţumeşte cu puţin. Bittnet vrea să fie un jucător activ şi să continue să crescă. Dar care este drumul de la o idee bună până la o afacere de succes?

  Citește știrea
 16. Povestea BRAICONF, una dintre puținele fabrici comuniste care a rezistat în capitalism

  Puţine fabrici au rezistat tranziţiei de la comunism la capitalismul real. Firma din Brăila a evitat devalizarea, privatizarea a fost făcută de şi cu oameni care aveau interesul să dezvolte afacerea, nu să o facă bucăţi.

  Citește știrea
 17. Modpack System, afacere unică în România: Cum împachetezi un obiect de mari dimensiuni?

  Fondată în anul 2007, compania românească Modpack System a crescut rapid, într-o piaţă în care concurenţa nu prea exista.

  Citește știrea
 18. Dynamic HR. Cum se fac afaceri cu fericirea angajaților

  Firmele apelează la servicii specializate pentru a menţine starea de spirt a angajaţilor şi ca să-i ajute să se înţeleagă cât mai bine între ei. Iar în astfel de tendinţe unii au văzut o oportunitate de dezvoltare.

  Citește știrea
 19. Trend Consult. Ce regrete are un antreprenor care îi învaţă pe alţii cum să facă afaceri

  Marketingul a ajuns un fel de ştiinţă, e predată.  O activitate devenită industrie de câţiva ani şi în România. Iar printre liderii pieţei de consultanţă în vânzări şi training sunt chiar firme cu capital 100% românesc.

  Citește știrea
 20. UiPath, un succes amețitor. Cum se explică reușita companiei românești care vrea să se listeze la Nasdaq

  De la zero la 1,1 miliarde în doar doi ani şi jumătate. Aceasta este viteza ameţitoare cu care s-a dezvoltat primul „unicorn” românesc, până la statutul de companie de tehnologie evaluată la cel puţin un miliard de dolari.

  Citește știrea
 21. EVO Horeca. O poveste în care eșecul care s-a dovedit cea mai bună școală de antreprenoriat

  Falimentul este coşmarul oricărui om de business. Un proiect ambiţios sau o muncă de o viaţă pot fi ruinate de o decizie neinspirată. Însă un astfel de moment este şi un test. Adevăraţii antreprenori reuşesc să treacă peste şi să construiască iarăşi de la zero. Iar dintr-o astfel de experienţă...

  Citește știrea
 22. Ce poți face cu banii de la nuntă? Povestea unui cuplu cu două afaceri separate: ReFlex și Fruteria

  O accidentare la un genunchi poate fi începutul unui start-up de succes. Un sportiv a descoperit o nişă pentru a dezvolta o afacere după ce a fost nevoit să renunţe la peformanţă. Însă a descoperit performanţa în business. Gustul antreprenoriatului mai apoi a fost descoperit şi de soţia sa, care a...

  Citește știrea
 23. Qualitance, compania IT din România ajunsă în topuri europene. O poveste despre prietenie și predestinare

  Qualitance a intrat în topul „Financial Times” al companiilor cu cea mai rapidă ascensiune şi nu este singura performanţă. Figurează și în clasamentul Deloitte Fast 50, pentru una dintre cele mai rapide creşteri din Europa. Iar anul trecut a fost desemnată compania IT a anului de către ANIS România.

  Citește știrea
 24. Cea mai bună școală Cambridge din afara Angliei funcționează la Cluj. Povestea antreprenorului Simona Baciu

  A fost prima şcoală privată românească acreditată internaţional, iar acum a ajuns cea mai bună şcoală Cambridge din afara Angliei. Un proiect în care o familie a investit - nu fără sacrificii - peste 5 milioane de euro în decursul timpului. Iar performanțele elevilor îi răsplătesc acum pe deplin.

  Citește știrea
 25. NOAH. O afacere unică în România, pusă la cale de doi tineri în Cluj

  Asocierea dintre lemn şi ceas se face doar la orologiile de perete, mari. Însă doi tineri suceveni au decis să rescrie regulile şi să aducă lemnul la îndemână şi la... mână. A ieşit o adevărată arcă a lui Noe cu ceasuri din lemn, bijuterii ce vorbesc despre clasă, stil, dar în spatele cărora se...

  Citește știrea
 26. TE-ROX PAȘCANI. Cea mai mare firmă din Europa de scaune auto pentru copii e afacerea unei românce

  Cunoaştem astăzi cea mai mare firmă de accesorii şi de scaune auto pentru copii din Europa, dar şi cea mai mare firmă de profil de familie. Cunoaştem în acelaşi timp şi povestea antreprenorului Doina Cepalis, cea care a reuşit să transforme o fabrică din perioada comunistă într-un adevărat imperiu...

  Citește știrea
 27. IMPACT HUB. Povestea tinerei care a renunțat la o carieră în Franța pentru a deschide afaceri în România

  „Unde-s doi puterea crește” e un principiu care se aplică mult în business. Există afaceri întregi care s-au format tocmai în ideea de a oferi altora, mai mici, un mediu în care să crească. Astfel iau naştere comunităţi de antreprenori.

  Citește știrea
 28. Eurolines. Povestea unui medic ajuns antreprenor în turism

  La nici două luni de la deschidere, Garda Financiară trimisă de concurenţă era cât pe ce să închidă nou înfiinţata firmă de transport. Apoi, după alte câteva luni, singurul autocar pe care îl aveau s-a răsturnat în apropiere de Sibiu.

  Citește știrea
 29. NOD Makerspace. Povestea din spatele unei afaceri fără precedent în România

  Un loc pentru cei care au idei şi vor să le pună în practică. Fie că este vorba de realizarea de obiecte decorative, de mobilier sau haine, spaţiul de lucru pune la dispoziţia creativilor unelte şi utilaje care nu trebuie cumpărate, ci se pot doar închiria.

  Citește știrea
 30. Cum să reușești în afaceri? Sfaturi de la antreprenori de succes din România

  Începutul de an este un moment pentru planuri, unele chiar îndrăzneţe, cum ar fi încercarea antreprenoriatului. Digi24 a strâns, din campania România Fast Forward, mai multe sfaturi ale oamenilor de business care au reuşit.

  Citește știrea
 31. REMAT Holding. Cât profit poţi obţine din munți de gunoaie

  Pentru publicul larg, REMAT este locul unde e dusă „rabla” pe ultimul drum, o firmă asociată de cele mai multe ori cu o regie de stat. Este însă privată şi este mai mult decât un cimitir de maşini vechi. E o afacere care demonstrează că ceea ce nefolositor pentru alţii reprezintă o sursă bună de...

  Citește știrea
 32. Easywash. Secretul unei afaceri reușite sau cum poți face bani din rufe murdare

  Doi atleţi de lot naţional şi-au inspirat afacerea din viaţa grea de cantonament. Nevoia i-a învăţat. Traiul departe de casă, fără confortul obişnuit le-a arătat că se pot scoate bani inclusiv din haine murdare. În timp, au reuşit să pună la punct o reţea de spălătorii, extinsă inclusiv în franciză.

  Citește știrea
 33. FAST ORDER. Cum a reușit în afaceri un tânăr cu datorii de 6 miliarde de lei

  Trei tineri au avut ideea de a dezvolta, la Cluj, un ospătar virtual. Şi le-a mers. Au pus la punct o aplicaţie care ajută comenzile şi plata, în restaurante şi magazine, iar ideea lor a atras mai mulţi investitori, care au venit cu sprijin financiar. Aplicaţia lor a ajuns până la New York , iar...

  Citește știrea
 34. DACIA PLANT. Afacerea pornită cu 100 de dolari și cu plante tămăduitoare din România

  De la 100 de dolari şi darul naturii, doi oameni de afaceri au ajuns la o afacere de milioane de euro. Au pus pe picioare un brand sănătos la propriu şi la figurat, pentru care mulţi oameni le mulţumesc acum. O nouă poveste adevărată despre spiritul românesc de iniţiativă, în cadrul campaniei...

  Citește știrea
 35. LATERAL. Românul care schimbă definiția muncii la patron

  Mentalitate de Silicon Valley implantată în inima Transilvaniei. A fost ambiţia şi acum reuşita unui tânăr care a lucrat pentru giganţi din IT, dar care a decis să revină în România şi să dezvolte start up-ul „Lateral”.

  Citește știrea
 36. FOTO & VIDEO. Reportaj despre orașul din Europa în care zeci de mii de oameni mor din același motiv

  Zeci de mii de oameni care se îmbolnăvesc și mor din același motiv pare o exagerare grosolană la prima vedere. Când m-am convins că este într-adevăr așa, m-am urcat în primul tren și am traversat Italia de la nord la sud, în căutarea unei explicații, transmite Sergiu Balaban, corespondentul Digi24...

  Citește știrea
 37. CONFIND CÂMPINA. Povestea extraordinară a românului care a pornit de la un service auto și a ajuns un mare industriaș

  Numele Confind Câmpina sau al antreprenorului Ioan Simion sunt puţin spre deloc cunoscute publicului larg din România. Totuşi, este o poveste extraordinară a unui om şi a unei idei plecate după Revoluție de la zero, de la şurub si piuliţă, şi care a ajuns acum la vânzari de 70 de milioane de euro...

  Citește știrea
 38. Cum să ai succes după ce aproape ai dat faliment? Cazul fabricii românești de cărămidă Cemacon

  Succesul se construieşte, cărămidă cu cărămidă. Chiar la propriu. Un grup de antreprenori a reuşit să facă din Cemacon un jucător major pe piaţa construcţiilor, ridicat pe temeliile unei fabrici provenite din perioada comunistă. Investiţiile, munca şi asumarea unor riscuri au fost ingredientele...

  Citește știrea
 39. Românii care au făcut 600 de milioane de farfurii. IPEC, o poveste în care porțelanul de Alba se întâlnește cu roboții

  Despre România se spune că este o ţară cu o productivitate redusă, în care muncitorii lucrează mult, pe salarii mai mici decât în alte ţări şi, de multe ori mai slab calitativ. Pentru a dezvolta accelerat ţara, această situaţia trebuie să se schimbe, economia să devină mai valoroasă, prin...

  Citește știrea
 40. FARMEC. Povestea unei afaceri care rezistă de 128 de ani în România

  De 128 de ani, Farmec este cea mai mare companie producătoare de cosmetice din România. Brandurile sale sunt nr. 1 pe multe segmente, în ciuda marketingului și a promovării agresive din partea multinaționalelor. Iar dacă ne referim la categoria de produse Gerovital, mai ales la cele pentru...

  Citește știrea
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digi24.ro Vezi politica de confidenţialitate
prv_level, civicCookieControl, m2digi24ro, stickyCookie
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
cX_S, cX_P, gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
CrazyEgg crazyegg.com Vezi politica de confidenţialitate
ce2ab, ce_login, ceac, sid, _ceir, is_returning, _CEFT, ceg.s, ceg.u, __ar_v4, __distillery, __zlcmid, __zprivacy, _ga, _gat, ki_r, ki_s, ki_t, ki_u, km_ai, km_lv, km_ni, km_uq, km_vs, kvcd, optimizelyBuckets, optimizelyEndUserId, optimizelyPendingLogEvents, optimizelySegments
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
cx_profile_timeout, cx_profile_data
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
Trimite
Vezi aici politica noastră de cookie-uri și de prelucrare a datelor tale