Subiecte Matematică Bacalaureat 2019. Subiectele la Matematică au fost publicate

Data actualizării: Data publicării:
Bacalaureat 2019, proma la matematica

Astăzi, absolvenții de liceu susțin o nouă probă scrisă la Bacalaureat 2019, proba obligatorie a profilului - matematică sau istorie. Subiectele și baremul de la matematică BAC 2019 vor fi publicate pe www.digi24.ro, după ora 09:00.

Citește și: Baremul de corectare la Matematică

 

Subiecte profil Mate-Info

Subiecte profil Pedagogic

Subiecte profil Științele Naturii

Subiecte profil Tehnologic

ACTUALIZARE Absolvenții clasei a XII-a, de la profilul Real, au avut de rezolvat la proba la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat la ultimul subiect, care are gradul cel mai ridicat de dificultate, exerciții cu derivate și cu integrale.

La primul subiect, elevii care au susținut proba la Matematică au avut de rezolvat 6 exerciții cu ecuații, o probabilitate și de demonstrat că un număr este întreg.

Subiectul al II-lea a constat în rezolvarea unor exerciții pe baza unei matrice și pe baza unui polinom.

De asemenea, absolvenții de la profilul Real au avut de rezolvat exerciții pe baza unor funcții.

ACTUALIZARE Elevii de la mate-info au avut de rezolvat exerciții cu o matrice și un polinom.

ACTUALIZARE Proba scrisă la Matematică a început imediat după ora 9:00, după ce toți absolvenții au primit formularele. Subiectele de la examenul de Matematică au fost concepute de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare din subordinea sa.

Subiectele la matematică de la Bacalaureat 2019 diferă în funcție de profilul urmat de candidat în timpul liceului. Astfel, au fost pregătite patru seturi de subiecte pentru Matematică-Informatică, Știinţele Naturii, Pedagogic și Tehnologic.

Examenul de bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), a continuat, în zilele de 7, 10 şi 11 iunie cu evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie s-a desfăşurat evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Probele scrise ale examenului naţional de BAC 2019, sesiunea iunie-iulie, au început luni, 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc joi, 4 iulie. Primele rezultate de la BAC 2019 vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00. Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00 şi 16:00 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

Citește și: Bacalaureat 2019. Modele de subiecte la Matematică și Istorie

Cum se desfășoară proba la matematică de la Bacalaureat 2019

Potrivit regulamentului de organizare, accesul candidaţilor în centrele de examen la proba scrisă la matematică se face între orele 7:30 - 8:30, cu actul de identitate. Proba începe la ora 9:00, oră la care este începută împărțirea subiectelor. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat.

Tot în regulamenentul de organizare a Bacalaureat 2019 se precizează că la rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare.

„În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului”, precizează Ministerul Educației.

Citește și: Anul școlar 2019-2020 începe mai devreme

Cum este promovat examenul de Bacalaureat 2019

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Bacalaureat 2019, calendarul sesiunii din toamnă

15 - 19 iulie: înscrierea candidaţilor
26 iulie: înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă
22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - proba scrisă
27 & 28 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
29 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
30 august & 2 septembrie: evaluarea competenţelor digitale - proba D
2 – 3 septembrie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - proba C
3 septembrie: afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)
3 - 6 septembrie: rezolvarea contestaţiilor
7 septembrie: afişarea rezultatelor finale.

Ca și la probele anterioare, subiectele de la matematică și la istorie de la Bacalaureat 2019 au fost elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme de corectare a subiectelor la Bacalaureat 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri