Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 17 iulie

Data publicării:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 17 iulie

1917 - SCHIMBARE DE NUME

Familia Regală a Marii Britanii și-a schimbat numele, ca să facă uitată originea sa germană. Decizia a fost luată în Primul Război Mondial, când Germania era inamicul UK.

Astfel, regele George al V-lea a schimbat numele dinastiei din Saxa-Coburg-Gotha, numele familiei soțului reginei Victoria, în Windsor, numele unui vechi castel regal.

De asemenea, membrii Familiei Regale au renunțat și la titlurile nobiliare germane, iar rudele din Germania au rămas fără titlurile britanice. Schimbarea este în vigoare.

1945 - ÎMPĂRȚIREA LUMII

Winston Churchill, Harry Truman și Iosif Stalin s-au întâlnit la Postdam, în zona de ocupație sovietică din Germania, ca să decidă noua ordine mondială după război.

În timpul acestei conferințe, s-au plantat semințele Războiului Rece. Tensiunile dintre cei trei lideri erau clare, mai ales că URSS ocupase deja Europa de Est, cu forța.

La Postdam, s-a decis divizarea Germaniei în 4 zone de ocupație, trasarea unor noi granițe pentru Germania și Polonia, dar și denazificarea societății germane.

2014 - VICTIME NEVINOVATE

Acum 9 ani, militari ruși au doborât un avion al Malaysia Airlines deasupra estului Ucrainei. 298 de oameni au murit când aeronava a fost distrusă de o rachetă Buk.

Bucățile avionului care făcea cursa MH17, între Olanda și Malaezia, au căzut într-o zonă controlată de rebelii pro-ruși. Majoritatea pasagerilor erau cetățeni olandezi.

Anchetatorii internaționali au refăcut, în detaliu, ultimele minute ale MH17. În 2022, doi ruși și un ucrainean au fost condamnați, în absență, pentru doborârea avionului.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri