Castelul Săvârşin, fotografiat de Principesa Sofia

Data publicării:
Parc-07-colour

Principesa Sofia a României a realizat o serie de fotografii în parcul de la castelul Săvârşin, în plină iarnă, într-un moment de tristeţe pentru familiei regală, aflată în doliu, potrivit romaniregala.ro.

Parc-06-colour
Parc-06-colour

GALERIE FOTO. familiaregala.ro

Familia regală se află la Săvârşin de la Crăciun. Majestatea Sa Margareta, Principele Radu şi toate surorile Custodelui Coroanei sunt în doliu până la împlinirea celor 40 de zile.

Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a regelui Mihai şi a reginei Ana. S-a născut la Atena, în Grecia, pe 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului.

După decembrie 1989, principesa Sofia a părăsit Statele Unite şi s-a întors la casa familiei din Elveţia, pentru a-şi ajuta tatăl. A jucat un rol important în consolidarea Secretariatului de la Versoix, alături de sora ei, principesa moştenitoare Margareta.

În ianuarie 1990, principesa Sofia şi principesa Margareta au venit pentru prima dată în România. Au hotărât să pună bazele Fundaţiei Principesa Margareta a României, pentru a susţine proiecte durabile în domeniile educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României.

În calitate de vicepreşedinte al fundaţiei, principesa Sofia a avut un rol esenţial în identificarea unor proiecte de mare importanţă, în campanii de strângere de fonduri pe întreg teritoriul Statelor Unite, în organizarea ajutoarelor umanitare.

"Acesta este primul nostru Crăciun fără Regele Mihai dar, anul acesta, sărbătorind naşterea Mântuitorului, noi omagiem totodată viaţa şi împlinirile celui de-al patrulea monarh al Statului român modern. Istoria va da, inevitabil, verdictul său privitor la domnia regelui Mihai. Dar atmosfera extraordinară de la funeraliile regelui, felul în care întreaga naţiune s-a unit în durere la trecerea sa în lumea drepţilor, este semnul că timpul prezent şi-a dat deja verdictul privitor la domnia Regelui Mihai cel Statornic şi Drept", a transmis Custodele Coroanei în mesajul de Crăciun.

Regele Mihai - care împlinise 96 de ani în 25 octombrie - a încetat din viaţă în 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia.

Timp de trei zile, în România a fost doliu naţional. La funeraliile Regelui Mihai au fost prezenţi, între cei 40 de reprezentanţi ai caselor regale din toată lumea, Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei, Alteţa Sa Regală Marele Duce de Luxemburg, Majestatea Sa Regele Juan Carlos I al Spaniei, Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei, Alteţa Sa Regală Principele de Wales, Majestatea Sa Regele Simeon al II-lea al bulgarilor, Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor, Alteţa Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, Alteţa Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei, Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri