Imagini unice cu cea mai rară felină din lume și cei trei pui ai ei. În lume au mai rămas doar 100 de exemplare

Data actualizării: Data publicării:
leopard amur cu pui
Femelă leopard Amur și cei trei pui ai ei FOTO: captură YouTube/ Zemlya Leoparda

O femelă leopard Amur a fost filmată împreună cu cei trei pui ai ei, dovadă că eforturile responsabililor ruși cu protecția acestor animale rare dau rezultate.

Oamenii de știință dintr-un parc național rus situat în regiunea Primorye, la granița cu China, au capturat imaginile uimitoare folosind o cameră capabilă să filmeze de la distanță, potrivit The Moscow Time.

Imaginile video arată familia felinei în vârful unui deal din Parcul Național „Țara Leopardului”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe filmare, tânăra mamă, identificată cu indicativul Leo 117F, este surprinsă urmărind ceva, cel mai probabil un animal, și apoi părăsind dealul pentru a-l inspecta de aproape.

Puii descoperă și ei scenele care i-au atras atenția mamei și încep să se uite cu interes în direcția respectivă.

Ivan Rakov, purtător de cuvânt al parcului național, a declarat că este pentru prima dată când Leo 117F, despre care se crede că are patru ani, a fost filmată împreună cu puii ei.

Am descoperit că a reușit să-și întemeieze o familie", a declarat Rakov pentru AFP. El a mai spus că creșterea a trei pui în taiga rusă necesită „mult spațiu și multă mâncare”.

Leoparzii Amur sunt considerați a fi cei mai rari dintre felinele mari din lume. Rakov a spus că filmarea arată că lupta împotriva braconierilor și o serie de alte măsuri întreprinse în ultimii ani pentru a spori populația speciei amenințate de dispariție au dat roade.

În ultimii 20 de ani, numărul leoparzilor Amur din Rusia a crescut de la 35 la aproximativ 100. Rakov spune că aproximativ 40 dintre animale au „dublă cetățenie” și circulă liber între Rusia și China.

Înființat în 2012, acest parc național găzduiește și alte feline rare, cum ar fi râsul.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri