Zeci de animale maltratate, raportate zilnic în România. Cazul câinelui ucis cu 19 lovituri de topor

Data publicării:
caine

Zeci de animale sunt bătute, chinuite şi mai apoi abandonate pe străzi. Se întâmplă zlinic, în România. De cele mai multe ori, cazurile semnalate la Poliţie sunt mai puţine decât în realitate. Anul trecut, puţin peste 600 de sesizări au fost înregistrate, în toată ţara. Animalele norocoase ajung în centrele Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. În apropiere de Bucureşti există 3 astfel de adăposturi. Nu puţine au fost însă cazurile în care animalele au fost omorâte cu bestialitate ori chinuite ani la rând. 

S-a întâmplat în urmă cu doar 3 zile în Bacău. Un bărbat omoară cu bestialitate un câine şi îl loveşte de 19 ori cu un topor.

Un alt caz şocant a fost descoperit în urmă cu mai bine de o lună. Poliţiştii locali au găsit 41 de pisici care erau ţinute de aproape 15 ani la limita supravieţuirii: în beznă, într-o bucătărie de 8 metri pătraţi. Animalele au fost preluate de poliţişti şi duse la o clinică veterinară pentru ajutor.

Mai sunt şi cei care aleg să lase animalele la voia întâmplării pe stradă, sau să le ducă la un adăpost. Sunt 3 centre de îngrijire a animalelor în apropiere de Bucureşti. Unul, în Bragadiru. Anul trecut, aici au ajuns 995 de câini.

Ulise are 8 ani. A fost dus de propriul stăpân în adăpostul de animale, bolnav şi neîngrijit.

Tudor-Tim Ionescu, consilier general PMB: Uite la ureche, la botic, pe spate... Toate astea arată că a existat o evoluție. Cu siguranță de câteva sâptămâni în care el nu a primit niciun tratament. Are toate premisele să fie adoptat după ce va fi tratat și sper să ajungă la o familie responsabilă.

Oamenii spun că pedepsele pentru maltratarea animalelor sunt prea mici.

-Dacă de fiecare dată când vedem așa ceva am reclama și dacă ar primi și amendă, atunci probabil încet, încet lumea ar deveni mai conștientă. Nu neapărat închisoare, dar o amendă să-i usture.

-Atât timp cât se dă un exemplu, ceilalţi ar trebui să vadă şi dacă repetă gestul să păţească același lucru.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR: Anul trecut, la nivel naţional, au fost sesizate 670 de infracţiuni, iar în primele 4 luni ale acestui an, au fost înregistrate 224 de astfel de fapte penale. Pe numele celor care comit astfel de fapte se întocmesc dosare de cercetare penală iar în urma acestor dosare pot primi o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la un an sau amendă.

În plus, cei care primesc o condamnare pentru o astfel de infracţiune pot primi şi interdicţia de a deţine un animal pentru maximum 5 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri