VIDEO. Peste 150 de ţinute ale reginei Elisabeta a II-a, expuse la Castelul Windsor

Data publicării:
rochie

Sunt 64 de ani de când Elisabeta a II-a domneşte, prin diplomaţie, dar şi prin eleganţă. Este singura regină britanică ce a purtat numai creaţii ale designerilor englezi. Peste 150 de ţinute create special pentru Majestatea Sa, din copilărie până în prezent, sunt expuse la Castelul Windsor. Urmăriţi reportajul duminică, de la ora 17:30, la emisiunea Bonton.

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. Ceea ce înseamnă că are şi una dintre cele mai vaste şi impresionante garderobe. Anul acesta, pentru a marca a 90-a aniversare a Majestăţii Sale, la Castelul Windsor sunt expuse piese vestimentare fascinante purtate de Regină de-a lungul timpului.

Caroline de Guitaut, curatorul expoziţiei: „Ţinutele expuse acoperă o arie largă, de la copilărie, la zilele noastre. Şi includ multe tipuri de vestimentaţie pe care Majestatea Sa le poartă aici, la Castelul Windsor. Sunt ţinute pe care le-a purtat la evenimente de familie, de exemplu o frumoasă combinaţie de alb şi galben purtată la căsătoria Prinţului de Wales cu Ducesa de Cornwall.”

În cei 64 de ani de domnie regina Elisabeta a făcut aproape 300 de vizite oficiale în aproximativ 130 de ţări. Vestimentaţia sa este întotdeauna foarte atent aleasă.

Caroline de Guitaut, curatorul expoziţiei: „Avem şi exemple de rochii purtate în vizitele de stat. Adesea acestea includ mesaje diplomatice pe care Regina Elisabeta le transmite fie printr-o culoare, emblemă sau motiv care putea fi aplicat sau ţesut la fabricarea rochiei.”

Vă invităm să dmiraţi rochii celebre sau ţinute mai putin cunoscute, purtate de Regina Elisabeta a Angliei, duminică, de la ora 17:30, la emisiunea Bonton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri