Sari la conținut

119 posturi deblocate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății

Nicolae Bănicioiu / FOTO: facebook

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vizitat, marţi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, inclusiv centrul de chirurgie cardiovasculară şi Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), departamente aflate în construcţie.

„În acest an vor fi finalizate două departamente foarte importante din cadrul unităţii sanitare, UPU şi centrul de chirurgie cardiovasculară. Ministerul Sănătăţii a deblocat deja 119 posturi pentru angajarea personalului necesar funcţionării centrului de chirurgie cardiovasculară. Chiar săptămâna aceasta se va organiza primul concurs pentru ocuparea postului de chirurg cardiovascular”, a declarat Nicolae Bănicioiu, potrivit Mediafax. 

De asemenea, ministrul a vizitat Secţia de chirurgie plastică şi reparatorie, care a fost modernizată şi reabilitată.

Lucrările la centrul de chirurgie cardiovasculară vor fi finalizate până la începutul lunii mai, urmând ca departamentul să fie echipat complet cu aparatura modernă necesară, din fonduri asigurate de Ministerul Sănătăţii, şi să fie deschis în acest an.

Departamentul va fi un centru de excelenţă în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice, realizat în cadrul unui proiect al Clubului Rotary, sprijinit de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” Bucureşti.

Potrivit statisticilor oficiale, peste 1.000 de copii cu probleme cardiace se nasc anual în România, fruntaşă în Europa la numărul de copii cu boli de inimă. În acest moment, peste 20.000 de copii au nevoie de o operaţie pe cord.