Sari la conținut

Directorul Spitalului Militar: S-a ales un anumit moment al transportului pentru pacienţi. Dacă se făcea mai devreme, probabil mortalitatea era mai mare 

„Problema foarte importantă şi poate nu s-a înţeles destul de bine. S-a ales un anumit moment al transportului pentru că ei trebuie să fie stabilizaţi. Trebuie să se aprecieze care poate fi transportat, pentru că transportul incumbă un risc.

Pacienţii care erau pe plămân extern, care trebuiau să fie intubaţi..., pentru avion este un alt tip de ventilator puţin mai mic decât cel din Terapie Intensivă, deci automat trebuie ca aceşti pacienţi să aibă o funcţie respiratorie capabilă să fie manageriată cu acel aparat cu capacitate mai mică.

Ei trebuiau să aibă un anumit criteriu de transport, de aceea a trebuit să fie transportaţi după un anumit timp, dacă îi transportam mai devreme era posibil ca mortalitatea să fie mai mare.

Pacienţii de pe Terapie Intensivă au fost transportaţi în Anglia. Au fost transportaţi spre alte centre pentru că este foarte greu ca un spital sa managerieze atât de multe cazuri, oamenii sunt obosiţi, este normal. În Europa sunt 4 – 5 locuri în marile spitale pentru marii arşi, nu este posibil să poţi manageria atât de mulţi pacienţi arşi.

Când au fost transportaţi a fost ales cel mai bun moment, nu trebuie să fim sub imperiul emoţiilor. Ne străduim să facem ce e cel mai bine pentru cei şi să alegem momentul optim”, a declarat Florentina Radu Ioniță, directorul Spitalului Militar.

Pe aceeași temă