Programul național de prevenire a mortalității infantile nu are fonduri

Data publicării:
5166740-Mediafax Foto-Alexandru Solomon-1

Cauza principala a deceselor bebelușilor din România este reprezentată de nașterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe-suport pentru mame și copii, precum și prin dotarea maternităților cu echipamente medicale performante.

Până în prezent, cele două maternităţi din Iași nu au primit niciun ban prin acest program, pentru acest an, deşi materialele s-au terminat de mai bine de două luni.

Pe de altă parte, se pare că programul de prevenire a mortalității infantile nu va mai primi finanţare, deoarece se încearcă integrarea în programul de finanţare a secţiilor de Anestezie și Terapie Intensivă pentru Adulţi, de unde ar putea veni bani, inclusiv materiale sanitare.

Nici la Sibiu nu au mai fost alocaţi bani pentru acel program, însă directorul unităţii medicale a decis să trateze pacienţii din fondurile proprii ale spitalului.

La Constanţa, medicii încă mai speră sa primeasca banii, pentru că așa li s-a promis.

La Bacău, în schimb, au venit bani, dar numai pentru primul trimestru al anului și mult mai puţini față de anul trecut. Acum, medicii au aflat că programul a fost stopat pentru că Ministrul Sănătăţii intenţionează să îl introducă în programul de Urgenţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri