Remedii naturale pentru iritațiile după epilat sau ras

Data publicării:
remedii iritatii

Căpşunele sunt vedetele acestei perioade, dar pe lângă deserturi, pot fi excelente şi în cazul pielii iritate după epilat sau bărbierit. Asta datorită conţinutului bogat în vitaminele B5, B6, C şi K. Striviţi câteva căpşune proaspete, adăugaţi o lingură de smântână şi amestecaţi bine. Aplicaţi mixul delicios pe zona cu probleme şi lăsaţi-l să acţioneze timp de 10 minute. Clătiţi apoi cu apă călduţă.

Dacă vi se pare prea complicat, un alt remediu la îndemână este uleiul de măsline. Deşi e folosit mai mult la salate, să ştiţi că face minuni şi în cazul pielii înroşite. Amestecaţi două linguri de ulei de măsline cu două linguri de gel de aloe vera, iar iritația va dispărea ca prin minune!

Uleiul din arbore de ceai este un alt calmant natural. Aplicaţi-l direct pe piele doar după ce l-aţi testat pe o porţiune mică. Uleiul din arbore de ceai este foarte puternic şi în unele cazuri pielea se poate înroşi. În acest caz folosiţi puţin ulei de măsline în care aţi adăugat câteva picături din uleiul de tea tree.

Şi frunzele de dafin sunt un remediu excelent, pentru că au efect cicatrizant şi antimicrobian. Fierbeţi câteva frunze în apă timp de 5 minute şi veţi obţine o tinctură. Soluţia este perfectă, mai ales pentru bărbaţii care se bărbieresc zilnic. Aplicaţi cu ajutorul unor dischete.

Dacă nu aveţi foi de dafin în casă, poate găsiţi nişte ceai verde sau negru. Acestea au proprietăţi antiinflamatoare, aşa că aplicate pe piele vor diminua iritațiile. Acelaşi efect îl veţi obţine şi cu ajutorul compreselor reci cu ceai de muşeţel, ţinute timp de 15 minute pe zonele înroşite.

Şi piatra de alaun poate fi folosită. Datorită proprietăţilor cicatrizante, roşeaţa şi iritatiile vor fi diminuate.

Dacă toate aceste soluţii vi se par complicate şi vreţi să cumpăraţi o loţiune, alegeţi una pe bază de aloe vera, tea tree, cimbru sau busuioc. Şi ţineţi minte că nu orice remediu funcţionează în cazul tuturor! Trebuie să le testaţi şi să vedeţi care sunt cele mai potrivite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri