Sari la conținut

Secţie de urgenţe modernă la spitalul de copii Grigore Alexandrescu

Noua secţie de urgenţe a Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” a fost construită de la zero, iar o altă anexă a fost şi ea reabilitată.

„Este, practic, ca toate unitățile de primiri urgențe din lume. Poate că și ceva mai mult. Toate sunt conforme circuitelor și pot asigura între 50.000 și 100.000 de copii pe an”, a spus Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Grigore Alexandrescu.

Problema era de spații. Având mai multe paturi, poți să rulezi pacienții de așa manieră ca cei din sală, care așteaptă, să aibă un timp mult mai scurt”, a declarat Elena Petrișor, medic șef UPU.

Construcţia a durat un an, cu bani din bugetul statului - aproape 28 de milioane de lei. Ministerul Sănătăţii n-a mai asigurat fonduri şi pentru aparatură, aşa că medicii au apelat la donaţii. Aşa au reuşit să cumpere dotări de ultimă generaţie.

„Este singurul spital din țară care asigură chirurgie plastică și arsuri pentru copii și, atunci, primim copii din nordul Ardealului, până în sudul țării”, a mai spus şefa UPU.

12 medici şi 30 de asistente tratează în acest moment copiii care ajung în secţia de Urgenţe a spitalului. Numărul lor este insuficient însă.

Ca să poată să-și desfășoare activitatea au nevoie de două lucruri: de o bază materială, dar au nevoie și de baza umană care este la fel de importantă ca cea materială”, a spus şi premierul Victor Ponta.

Conducerea spitalului vrea să mai angajeze în perioada următoare încă patru medici şi 15 asistente.

Pe aceeași temă