Sari la conținut

Un copil adus la Spitalul „Marie Curie” cu sindromul hemolitic uremic a fost externat

 

Copilul din Mioveni internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic (SHU) a fost externat, conform informațiilor transmise de către medicii unității sanitare la Ministerul Sănătății”, precizează sursa citată.

Tot astăzi, secretarul de stat pentru asistență medicală din Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu, s-a întâlnit cu medicii specialiști și a vizitat copiii internați și a discutat cu părinții acestora.

În Spitalul “Marie Curie” mai sunt internați doi copii cu sindrom hemolitic uremic în secția de nefrologie. Ambii copii primesc tratament de specialitate, iar copilul din Fetești este supus în continuare procedurilor de dializă peritoneală. Starea de sănătate a copiilor este în evoluție favorabilă.

„Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune”, precizează ministerul.