„Alcool”, cartea de poezii care a ajuns album muzical

Data publicării:
26012013 20m 20ada 20milea-45955

Ce-a fost mai întâi? Poezia sau alcoolul? Poetul Ion Muresan a vrut să răspundă la această întrebare, așa că a scris volumul „Cartea Alcool”, premiat de Academia Română și de Uniunea Scriitorilor. Inspirată de carte, Ada Milea a transformat poeziile lui Mureșan în cântece.

„M-am întâlnit cu poezia lui în liceu, cu un alt volum, evident, și am tot tras de textele acelea până când a apărut volumul „Alcool” și am reușit să trag de ele și să le mutilez în felul în care au putut fi cântate”, povestește Ada Milea.

„Îmi place să încerc experiențe noi, am încercat să fac vocea alcoolului să sune ambiguu, ca două voci cântate împreună”, explică artista.

„E foarte greu să te apuci să faci altceva dintr-un volum de poezie, indiferent cu ce vrei să vii și tu în plus, și e foarte ușor să strici ce a făcut un poet bun într-o poezie bună. De aia cred că Ada Milea și prietenii ei merită tot respectul pentru treaba bună pe care au făcut-o”, consideră Alexandru Andrieș.

Un prilej de plâns și de râs deopotrivă

Între realitate și vis, lumea unui alcoolic este mereu ... tulbure. Atât în poezie, cât și în cântece.

„Eu consider că e foarte interesant să râdă și să plângă omul în același timp și textele acestea mi-au oferit din plin această ocazie”, mărturisește artista, după un concert cu sala plină și trei bisuri.

Unii au nevoie de alcool ca să-și pună imaginația la treaba. Pentru alții, creativitatea n-are nevoie de niciun fel de stimulente.

„Eu, dacă beau puțin, adorm și nu ar fi fost eficient! În pahar văd bine și fără ochelari”, glumește cantautoarea, care, cu spectacolul „Alcool”, Ada Milea a reușit să apropie poezia de oameni.

Urmăriți reportajul integral în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri