Sari la conținut

EUROPAfest, festivalul jazzului mondial | 300 de artişti din 43 de ţări cântă la Bucureşti şi Sibiu

Totul la Festivalul EUROPAfest, ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie. Evenimentul a fost deschis în această seară cu un concert de jazz şi blues.

La EUROPAfest vor cânta 300 de muzicieni din 43 de ţări, inclusiv din Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă. Vor delecta publicul cu cele mai noi tendinţe în materie de jazz, blues, pop şi muzică clasică. Una dintre vedetele evenimentului e Terry Lees, ales chitaristul anului în Marea Britanie.

Terry Lees, chitaristul anului în Marea Britanie: „Este un festival important, pentru că se cântă muzică seriosă, Sunt multe festivaluri de muzică unde muzica e ca plasticul, dar muzica cântată aici nu este aşa”.

La EUROPAfest vor avea loc două concursuri - Bucharest International Jazz Competition şi un concurs dedicat tinerilor pianişti, cu premii totale de zece mii de euro.

Luigi Gangeos, organizator Europafest: „Cine vrea să asculte jazz, cine vrea să vadă lucruri noi de pe tot mapamondul, nu numai din State, Canada, Marea Britanie, Europa, chiar şi din Asia găseşte aici cel puţin 8 - 9 trupe de top”.

Festivalul de încheie pe 21 mai la Teatrul Odeon, cu Gala EUROPAfest, când vor fi decernate premiile pentru cei mai buni muzicieni prezenţi la eveniment.

EUROPAfest se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale.