Sari la conținut

Expoziție Salvador Dali la Castelul Cantacuzino

Expoziţia, intitulată „Welcome into my brain", va reuni 211 opere de artă ce provin din colecţii particulare, iar lucrările vor fi expuse în perioada 22 iulie - 04 octombrie. „Divina comedie", „Bătrânul și marea", „Pantagruel", „Tricornul" sunt doar câteva dintre operele semnate de Salvador Dali expuse acum la Castelul Cantacuzino din Buşteni.

Tarifele pentru vizitarea expoziției variază între 10 și 35 de lei, în funcție de categoria de vizitatori și de opțiunea de includere în circuit a turului castelului.

Thomas Emmerling, colecţionar de artă: Ce îl făcea un geniu? Ce îl făcea atât de proeminent? Ceasuri care se topesc? Stil de viaţă excentric? Elefanţi cu picioare de păianjen? Toate curentele artistice anterioare, faubismul, cubismul, toate reproduceau realitatea, munţii, casele, natura. Dar Dali a pictat sentimente.

Autorităţile speră ca această expoziţie să atragă cât mai mulţi turişti în staţiune.

Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni: Cred că vom avea zeci de mii de turişti până în luna octombrie, cât vor sta aceste litografii la Castelul Cantacuzino. Să vină să le viziteze, pentru că e o ocazie unică.

Expoziţia va fi dublată de concerte şi de serate de operă în compania unor interpreţi cu renume internaţional de la Teatrul Bolshoi din Moscova alături de care participă invitaţi speciali din România şi Europa pe care îi putem regăsi pe scenele marilor săli de operă ale lumii.

Rodica Paraschiv, prefect judeţul Prahova: Vreau să vă spun că sunt foarte fericită că undeva în Prahova, nu mai venim la Buşteni doar într-o staţiune montană, ci venim la Buşteni într-un centru de cultură.

În următorii doi ani, organizatorii promit să aducă schițe originale de Henri Matisse, litografii de Marc Chagall precum și picturi deosebite realizate de Picasso, Toulouse-Latrec și Renoir.