Seminar: „Medierea ca metodă de prevenire a conflictelor”, la Congresul anual al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe

Data actualizării: Data publicării:
Screen Shot 2018-08-23 at 12.50.09

Academia Româno-Americană organizează în cadrul celui de-al 42-lea Congres anual, Seminarul cu tema MEDIEREA CA METODĂ DE PREVENIRE A CONFLICTELOR, condus de Beatrice Blohorn-Brenneur, fost judecător la Curtea de Apel din Grenoble, Franța și președinte al GEMME - Grupul European al Magistraților pentru Mediere și Dragoș Călin, judecător, Curtea de Apel București, Camera a VII-a, ultimul vicepreședinte al GEMME - Grupul European al Magistraturii pentru Mediere. Întâlnirea va avea loc miercuri, 29 August 2018, orele 12:20-13:20, în Aula Magna ”Carmen Sylva”, Bulevardul Carol I, Copou, Iași. 

Experții judecători Beatrice Blohorn-Brenneur (Grenoble, Franța) și Dragoș Călin (București, România) vor vorbi despre mediere, avantajele și practicile sale și despre cărțile lui Beatrice Blohorn-Brenneur despre acest subiect, traduse în limba română ce pot fi găsite în librării din întreaga țară.: Stresul si suferinta la locul de munca, Editura CH Beck, 2012 și Medierea pentru toți. Teoria și practica medierii, Editura Universitară, București, 2014. Dragoș Călin este unul dintre traducători.

A 42-a ediție a Congresului Annual ARA este condusă de Prof. Dr. Ileana Costea. Președinte ARA Prof. Dr. Acad. Constantin Corduneanu. Sesiunile congresului anul acesta au loc în două localități: la Iași duminică, 26 august, luni 27 august și miercuri 29 august în Aula Magna “Carmen Silva” a Universității “Gh. Asachi”, Copou, Iași și marți 28 august la Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu de la Ipotești.

Acest simpozion internațional va reuni oameni de știință, ingineri, cercetători, poeți, scriitori, antreprenori, artiști din mediul academic, industrie, pentru a împărtăși rezultate și pentru a discuta aspecte legate de domeniile lor de activitate.

Academia Româno-Americană de Arte şi Ştiinţe a fost înfiinţată în 1975, în California, de un grup de intelectuali români stabiliți în Statele Unite ale Americii. În fiecare an, ARA organizează un Congres, in Exil sau în țară, care oferă intelectualilor șansa de a-şi prezenta ideile şi realizările în domenii precum Antropologia, Chimia, Informatica, Economia, Ingineria, Istoria, Dreptul, Literatura, Matematica, Medicina, Științele Politice, Filosofia, Fizica ș.a.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri