August, record absolut la Castelul Corvinilor

Data actualizării: Data publicării:
castel

Luna august, record absolut la Castelul Corvinilor, atât în ceea ce privește numărul de turiști, cât și încasările aduse de aceștia la bugetul local al Hunedoarei. La fel de bine au stat lucrurile și în prima jumătate a anului, când și vizitatorii și banii aduși de ei au depășit nivelul anului 2017. Acum este așteptată demararea lucrărilor de conservare și restaurare a monumentului medieval, care vor fi făcute cu 5 milioane de euro, fonduri europene, și care trebuie finalizate apoi în maxim 2 ani.

Doar în luna august, încasările din vânzarea biletelor au depășit 1,6 milioane de lei. În total, în prima parte a anului, turiștii au cumpărat bilete de intrare de peste 4,8 milioane de lei. Castelul este de altfel cel mai mare contributor la bugetul local al Hunedoarei.

Deşi perioada concediilor s-a cam încheiat, turiștii continuă să viziteze monumentul medieval.

În afara castelului, turiștii mai pot vizita muzeul de arheologie, istorie și etnografie, dar și o expoziție de tortură, ambele deschise în Curtea Husarilor. Vizitatorii sunt încântați de ceea ce găsesc la Hunedoara. Spun însă că e mereu loc de mai bine.

Ridicat în secolul al XV-lea, castelul lui Iancu de Hunedoara este unul dintre cele mai bine conservate monumente medievale din SE Europei. Aici vor începe ample lucrări de restaurare și reabilitare în valoare de 5 milioane de euro, fonduri europene.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri