Restaurarea Cazinoului din Constanța, din nou amânată

Data publicării:
cazinou constanta

Cazinoul din Constanţa este foarte aproape să devină doar o imagine pe cărțile poștale vechi de un secol. Planurile de consolidare s-au blocat din nou, după ce licitaţia a fost contestată pentru a patra oară.

Cazinoul din Constanţa se află într-o stare avansată de degradare.

Geamurile sparte sunt acoperite acum cu nişte policarbonat. Se vede foarte bine deteriorarea agresivă a exteriorului”, spune Victor Maxim, reprezentantul unui ONG.

Ultima restaurare a Cazinoului a fost făcută în 1986. Monumentul este închis de 11 ani, deoarece riscă să se prăbușească peste eventualii vizitatori.

În 2014, Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Naţională de Investiţii, anunţat un plan pentru refacerea clădirii Art Nouveau. Bugetul este de 111 milioane de lei, dar lucrările încă nu au început.

„A patra licitaţie este contestată chiar în ultima zi legală pentru depunerea contestaţiilor de către firma care a pierdut de data aceasta licitaţia”, explică Victor Maxim.

„Urmează, din nou, o iarnă în care clădirea nu va fi încălzită şi locul pe care îl ocupă pe malul mării nu este prielnic. Ce putem spera este ca să se găsească o soluţie, o ieşire din acest hăţiş administrativ”, spune Doina Păuleanu, critic de artă.

„Ce poţi să mai spui dacă a patra oară se repetă povestea! Trebuie schimbat sistemul de licitaţie sau trebuie schimbat sistemul de a prelua clădirea în sine”, este de părere o locuitoare din Constanța.

„Îmi pare tare rău. Plâng de fiecare dată când trec pe aici”, mărturisește o alta.

Durata lucrărilor de reparaţii a fost estimată la 2 ani şi jumătate, dintre care trei luni etapa de proietare şi alte 27 cea de execuţie.

Reporter: Iulia Stanciu

Operator: Victor Niţă

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri