Tonitza, Dalí şi Matisse, de vânzare la Bucureşti şi Cluj. Peste 200 de tablouri celebre sunt scoase la licitaţie

Data publicării:
tataroaica

Iubitorii de artă au ocazia să obţină peste 200 de tablouri celebre cu ocazia unei licitaţii organizate marţi de casa Artmark la Cluj şi la Bucureşti. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste opere de artă, preţurile de pornire la licitaţie sunt de sub 1000 de euro.

Două dintre cele mai valoroase tablouri scoase la licitaţia de marţi sunt „Tătăroaică în cerdac” (foto), de Nicolae Tonitza, şi „În grădină la Beaucaire”, de Samuel Mützner, care sunt evaluate la aproximativ 40.000 - 60.000 de euro. Însă pentru cea mai mare parte a colecţiei scoase la vânzare, preţurile pornesc de la mai puţin de 1000 de euro.

Licitaţia este organizată în regim duplex, între Cluj şi Bucureşti. 106 lucrări sunt expuse la Casa Universitarilor din Cluj-Napoca, iar celelalte 100, la Athenée Palace Hilton din Bucureşti.

Sunt prezenţi de asemenea pe listă opere semnate de clasicii Aman, Petraşcu, Dărăscu, Şirato, Ressu, Iser, Theodorescu-Sion, Schweitzer-Cumpăna, Ciucurencu, dar şi de contemporanii Baba, Pacea, Piliuţă, Ilfoveanu, Redlinger, Brudaşcu sau Hatmanu. Alături de ei, doritorii pot licita pentru lucrări semnate de celebrii Dalí, Matisse, Drouot sau Lévy-Dhurmer, în secţiunea de Artă Europeană.

Înainte de această licitaţie, tablourile au fost expuse timp de cinci zile în cadrul expoziţiei „Mari maeştri ai picturii româneşti”, eveniment organizat la Bucureşti şi la Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri