Galerie Foto Cum au fost întâmpinați primii turiști în Cipru, după ce frontierele sale au fost închise aproape 3 luni

Data actualizării: Data publicării:
Ciprul a primit primii turişti după ce frontierele sale au fost închise aproape trei luni
Foto: Agerpres

După ce frontierele au fost închise aproape trei luni, marți, au sosit primii turiști în Cipru, scrie Agerpres. Odată cu zborurile din Bulgaria, Grecia şi Israel, aeroportul din Larnaca “a revenit la viaţă” după închiderea sa pentru orice avion, decretată la 21 martie.

Pasagerii sosiți cu o cursă de la Tel Aviv au purtat măști de protecție şi au fost scanaţi de o cameră termică pentru a detecta o posibilă febră, unul dintre simptomele bolii COVID-19. Turiștilor li s-a pus la dispoziție gel hidroalcoolic, iar marcajele la sol indicau călătorilor unde să stea în aeroportul aproape gol.

Zborurile din 19 ţări au voie să aterizeze începând de marţi în insula mediteraneană, care a înregistrat până în prezent mai puţin de 1.000 de cazuri de noul coronavirus, dintre care 17 decese.

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Pentru a ajunge în insulă, călătorii trebuie să se prezinte cu un test negativ de COVID-19 efectuat cu 72 de ore înainte de plecare.

"Toţi călătorii sosiţi din Israel cu primul zbor au urmat procedurile, au avut certificatele şi au completat chestionarul", a asigurat ministrul cipriot al transporturilor Yiannis Karousos, prezent la Larnaca pentru a întâmpina aceşti pasageri.

Începând cu 20 iunie, numai persoanele sosite din una dintre cele 19 ţări vor trebuie să prezinte certificatul.

Dintre țările considerate “sigure” nu fac parte Marea Britanie și Rusia, desi cetățenii din aceste țări reprezintă mai mult de jumătate din turiștii din Cipru, însă guvernul a anunțat că această listă va fi actualizată periodic. 

Pentru a încuraja turiştii să aleagă insula pentru vacanţele lor, Ciprul a anunţat că autorităţile vor acoperi toate costurile legate de o contaminare pe teritoriul său cu noul coronavirus. Vor fi acoperite cheltuielile aferente spitalizării unui turist care s-a îmbolnăvit de COVID-19, îngrijirea acestuia sau chiar mesele sale.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri