Sari la conținut

Bruce Springsteen va lansa o serie de cântece noi

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Legendarul rocker american a anunţat că a ales cu minuţiozitate cântecele de pe acest album, intitulat ”Chapter and Verse”, deoarece a dorit ca acestea ”să facă trimitere la temele şi capitolele” autobiografiei sale, ”Born to Run”.

Albumul-compilaţie va fi lansat pe 23 septembrie, cu patru zile înainte de publicarea acestei autobiografii, ce va fi tipărită sub forma unui volum de 500 de pagini.

Noul album va include şi celebrul cântec ”Born to Run”, care dă şi titlul volumului. Acel single din 1975 povesteşte visul tânărului Springsteen de a-şi părăsi oraşul natal, Freehold, din statul New Jersey.

Pe lângă acest cântec, albumul ”Chapter and Verse” conţine cinci single-uri ce nu au fost niciodată lansate, dintre care două piese pe care rockerul le-a compus în adolescenţă, în perioada în care cânta în grupul său din acea vreme, The Castiles.

Emblematicul single ”Born in the USA” apare, de asemenea, pe această compilaţie, care se încheie cu piesa care a dat titlul albumului său din 2012, ”Wrecking Ball”. 

Autobiografia rockerului Bruce Springsteen, ”Born to Run”, intitulată după unul dintre cele mai cunoscute şi de succes albume ale artistului, va fi publicată de editura Simon & Schuster pe 27 septembrie.
”În "Born To Run", Springsteen descrie copilăria sa petrecută în Freehold, New Jersey, marcată de "poezia, pericolul şi întunericul" care i-au alimentat imaginaţia. Vorbeşte cu mult patos despre dorinţa sa de a deveni muzician, despre perioada în care era membru al unei trupe care cânta într-un bar din Asbury Park şi despre perioada de început a grupului E Street Band. Cu o candoare dezarmantă, Springsteen spune, în premieră, şi povestea bătăliilor personale care i-au inspirat cele mai bune piese ale sale şi ne explică motivul pentru care cântecul "Born To Run" dezvăluie mai multe lucruri decât au crezut, iniţial, fanii lui”, se afirmă în comunicatul dat publicităţii de editura Simon & Schuster.

Potrivit presei americane, Bruce Springsteen a petrecut ultimii şase ani lucrând intens la această carte. 

Bruce Springsteen, născut pe 23 septembrie 1949, căruia prietenii şi fanii îi spun ”The Boss”, este un cântăreţ american cunoscut în lumea întreagă pentru rock-ul lui romantic, versurile pline de poezie şi pentru sentimentele sale faţă de cultura americană, centrate pe New Jersey - statul său de origine.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără ”Born To Run”, ”Hungry Heart”, ”Dancing in the Dark”, ”Born in the U.S.A.”, ”Human Touch”, ”Streets of Philadelphia”.

A compus şi coloane sonore pentru mai multe producţii cinematografice, iar pentru muzica originală din filmul ”Philadelphia” (1993), cu Tom Hanks şi Denzel Washington în rolurile principale, a fost premiat cu Globul de Aur, Grammy şi Oscar.

Bruce Springsteen a lansat 18 albume de studio, care s-au vândut în peste 120 de milioane de copii pe plan mondial. Muzicianul a fost recompensat cu 20 de premii Grammy.