Sari la conținut

Celebritățile care au făcut cele mai multe donații în 2015

Foto: Agerpres

Autorul hitului 'Rocket Man' a donat 26,8 de milioane de lire sterline (35,75 de milioane de euro) timp de 12 luni pentru diferite inițiative, în principal fundațiilor de luptă împotriva SIDA din SUA și Marea Britanie, scrie Agerpres.

În timp ce creatoarea universului 'Harry Potter' a donat 10,3 milioane de lire (12,87 milioane de euro) organizațiilor neguvernamentale, Lumus Foundation, care militează pentru drepturile copiilor, și Volant Charitable Trust, care face cercetări în domeniul sclerozei multiple și finanțează proiecte împotriva excluderii sociale.

Fostul jucător internațional de fotbal David Beckham apare și el pe lista donatorilor cu suma de 5 milioane de lire (6,25 de milioane de euro), în timp ce jucătorul de golf Colin Montgomerie a strâns 4,5 de milioane de lire (5,6 de milioane de euro) pentru o fundație împotriva cancerului.

Și trupa Coldplay apare pe această listă cu donații în valoare de 1,7 de milioane de lire (2,25 milioane de euro).

Lista este completată de membrii trupei Queen, Brian May și Roger Taylor, reputatul chef Jamie Oliver, jucătorul de golf Rory McIlroy și trupa One Direction.