Compania Disney, dată în judecată de o expertă în parenting

Data publicării:
disney

Compania Walt Disney şi departamentul său Pixar au fost date în judecată, luni, de o expertă în parenting, deoarece i-ar fi furat ideea pentru animaţia ”Inside Out”, din anul 2015, informează Reuters, citat de News.ro.

Într-o plângere înregistrată luni la Tribunalul Federal din Los Angeles, Denise Daniels a susţinut că filmul de animaţie este inspirat dintr-un program pentru copii denumit "The Moodsters" pe care ea l-a conceput şi l-a oferit companiei Dinsey în fiecare an, în perioada 2005 – 2009.

Denise Daniels, care a apărut în show-uri de televiziune precum "Today" şi "Oprah", a spus că are un contract nescris cu Disney, care arată că ea trebuie să fie plătită din box office, DVD, Blu-Ray, iTunes, precum şi din venituri obţinute din mărfuri legate de filmul "Inside Out".

Filmul a generat încasări de peste 850 de milioane de dolari la nivel mondial, de la premiera sa din iunie 2015. Denise Daniels a spus că ”succesul extraordinar” al animaţiei nu ar fi fost posibil fără contribuţia ei, iar compania Disney ar trebui să o plătească, pentru că acesta este ”obiceiul în industria de divertisment”.

Un purtător de cuvânt al companiei Disney a spus că "Inside Out" este o creaţie originală a Pixar. ”Ne vom apăra împotriva acestor acuzaţii în instanţă”, a spus el.

Ronald Schutz, un avocat al reclamantei, a refuzat să comenteze, iar Denise Daniels nu a putut fi contactată.

Filmul de animaţie "Inside Out" o are în centru pe Riley, un personaj în vârstă de 11 ani, pentru care şi-a împrumutat vocea Kaitlyn Dias, în timp ce încearcă să se acomodeze la noua sa viaţă, după ce familia ei se mută din Minnesota în San Francisco.

În animaţie mai apar cinci personaje care reprezintă câte o emoţie: Bucuria (reprezentată de culoarea galben), Tristeţea (albastru), Frica (violet), Furia (roşu) şi Dezgustul (verde), personaje pentru care şi-au împrumutat vocile Amy Poehler, Phyllis Smith, Bill Hader, Lewis Black şi Mindy Kaling.

Denise Daniels a spus că în proiectul său, "The Moodsters", există, de asemenea, personaje care reprezintă emoţii: Bucuria (galben), Tristeţea (albastru), Frica (verde), Furia (roşu) şi Iubirea (roz).

Potrivit plângerii, Pete Docter, regizorul filmului "Inside Out", Thomas Staggs, fostul director financiar al companiei Disney, şi câţiva directori din compania Disney au avut acces la creaţia ei.

În martie, scenaristul hollywoodian Gary Goldman, cunoscut, între altele, pentru filmul "Total Recall", a dat în judecată compania Disney, pentru că i-ar fi furat ideea pentru filmul de animaţie "Zootopia". Dinsey a negat acuzaţiile şi a cerut unui judecător federal să respingă plângerea scenaristului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...