Sari la conținut

Costuri și condiții pentru o vacanță într-o fostă vilă de protocol din Neptun

Acesta este unul dintre cele mai luxoase apartamente din Neptun. Dintr-o fostă reşedinţă comunistă, Vila 7, frecventată de apropiaţii lui Ceauşescu, s-a transformat intr un penthouse modern.

Apartamentul exclusivist are mobilier din piele fină, lemn masiv şi băi cu granit. Un turist care vrea să stea o noapte aici trebuie să plătească cel puţin 300 de euro.

Pentru nostalgici, există și apartamente care păstrează stilul epocii. Discreţia este însă punctul forte al fostelor vile de protocol: sunt înconjurate de verdeaţă, pomi înalţi, dar şi de camere de supraveghere.

Relu Căpraru, managerul complexului de vile: În această zonă accesul se face restricţionat, pe bază de cartelă, nu toată lumea poate sta şi nu toată lumea poate închiria un apartament. Oameni din cea mai înaltă sferă a societăţii, în momentul de faţă, oameni de afaceri, domni doctori, politicieni, oameni de stat.

La doi paşi de fostele vile de protocol este plaja preşedintelui ţării, delimitată de un gard de stuf înalt de doi metri.

Mădălina Marinescu, agent de turism: Clienţii noştri care vin în această perioadă se pot întâlni, într-un mod surprinzător cu domnul preşedinte.

Preţurile încep de la 80 de euro. Însă pot ajunge până la 500 de euro, dacă turiştii înnoptează într-un apartament de 200 de metri pătraţi, cu teresă şi lift propriu. Din complexul care pe vremea lui Ceauşescu număra peste 20 de vile, trei dintre ele sunt de protocol si pot fi folosite doar de preşedintele ţării, de premier şi de alţi înalţi demnitari.

Pe aceeași temă