Ce vedeți în această imagine? Iluzia optică ce relevă trăsături ale personalității

Data actualizării: Data publicării:
iluzie optica

Ce vedeți în imagine? Interpretarea pe care o dați acestei imagini alb-negru dezvăluie aspecte ale personalității dvs. Cel puțin așa susține site-ul Wake Up Your Mind, care propune acest test vizual pentru a vă descoperi personalitatea. Iluziile optice sunt menite să „păcălească” creierul. Deci, priviți imaginea și, fără a trișa, spuneți ce vi se pare că vedeți mai întâi. Iată ce corespunde primei voastre impresii, dacă vedeți:

1. Buzele unei guri

Dacă acesta este primul lucru care v-a venit în minte atunci când ați privit prima oară imaginea, sunteți o persoană simplă, calmă, cumpătată și uneori naivă. Preferați viața moderată, necomplicată de acțiuni care nu sunt necesare. Aveți o mare flexibilitate în gândire și comportament și preferați să mergeți în direcția curentului. Gândurile dvs nu sunt negative și tot timpul aveți bune intenții.

E posibil să fiți perceput ca fiind slab, ca având nevoie de sprijin, dar în realitate nu este adevărat. Aveți puterea de a rezolva singur problemele, fără ajutorul celorlalți. Nu vă atrag relațiile complicate și vă place să fiți onești cu oamenii. Tocmai de aceea oamenii vin la dvs pentru sfaturi sau pur și simplu pentru a vorbi cu dvs, pentru că știu că pot avea încredere în opinia dvs. 

2. O pădure sau mai multe trunchiuri de arbori

Sunteți probabil un extrovertit. Sub aparențele politicoase, nu vă lăsați însă călcat în picioare sau batjocorit. Nu vă arătați prea ușor emoțiile, dar sunteți foarte sensibil la opiniile celorlalți oameni despre dvs. Deși vă încojurați de oameni pe care îi considerați prieteni, numai câțiva dintre ei sunt sinceri.

Pe dinafară, păreți amabil și plăcut, dar în esență sunteți o personalitate puternică. Sunteți foarte inteligent și aveți tendința să vă ascundeți trăirile reale.  În plus, aveți standarde ridicate și nu aveți încredere așa ușor în oameni.

Există ceva misterios în personalitatea dvs care îi împiedică pe ceilalți să „vă citească” foarte ușor sau să ghicească ce gândiți. Sunteți deschiși tuturor posibilităților și scenariilor pentru a avea succes în orice vă imaginați.

3. Rădăcini

Dacă prima dată vă vin în minte niște rădăcini atunci când priviți imaginea, sunteți clar un introvertit, poate cu tendința de a avea mai puțină stimă de sine, pentru că tot timpul căutați să vă perfecționați. Dar în egală măsură sunteți competent, pasionat, disciplinat și entuziast, o persoană independentă și responsabilă, care se străduiește tot timpul să dea tot ce are mai bun în ea.

Știți exact ceea ce vreți, dar mai ales ceea ce nu vreți! Puteți părea încăpățânat, dar nu încuiat: acceptați critica, atunci când este constructivă, și vă recunoașteți greșelile, pentru a vă perfecționa. Poate cuiva care vă întâlnește prima oară îi puteți părea o persoană fără nimic excepțional, fără vreun talent anume sau calități extraordinare. Dar această primă impresie se schimbă atunci când vă cunoaște mai bine și își dă seama că sunteți competent și entuziast. Sunteți, de asemenea, foarte disciplinat și vă concentrați pe ceea ce aveți de făcut. Aveți morală și principii după care trăiți și asta vă face o persoană care știe ceea ce vrea și care va avea succes.

Ce sunt iluziile optice?

Iluziile optice folosesc culorile, lumina și modelele pentru a crea imagini care pot fi înșelătoare sau care „păcălesc” creierul. Informațiile „culese” de ochi sunt procesate de creier și creeză o percepție care, în realitate, nu se potrivește cu imaginea reală. Percepția ține de interpretarea a ceea ce noi „luăm” din lumea înconjurătoare prin intermediul ochilor. Iluziile optice sunt posibile deoarece creierul încearcă să interpreteze ceea ce vedem și încearcă să dea un sens lumii din jurul nostru. Tocmai de aceea iluziile optice ne pot „păcăli” creierul, care „vede” lucruri ce pot fi sau nu reale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Iluziile geometrice, de pildă, sunt simple iluzii optice în care modele de fundal alcătuiesc forme și linii ce par să se îndoaie, să se rupă sau să se înfășoare în moduri bizare. Oamenii de știință încă încearcă să găsească explicații satisfăcătoare pentru aceste fenomene. E posibil ca unele din aceste iluzii să apară din cauza unor sincope apărute în creierul nostru în timp ce informațiile vizuale bidimensionale sunt procesate pentru a crea percepții tridimensionale.

Un lucru e cert: aceste iluzii au fascinat oamenii de generații întregi. De pildă, la mijlocul secolului al XIX-lea, astrofizicianul german Johann Zöllner descoperea întâmplător la un material textil iluzia care îi poartă de atunci numele:  liniile paralele, încrucișate cu numeroase linii oblice mai scurte, par să se îndepărteze. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri