JURNAL PENTRU COPII. Puști de grădiniță, campioni la ciclism off-road

Data publicării:
ciclism 1

Vlad are 6 ani şi este cel mai tânăr campion la cursele de ciclism off-road. Când s-a înscris în competiţia de la Comana nu ştia ce îl aşteaptă: ploaie, noroi, gropi, obstacole peste obstacole, un traseu infernal de peste 40 de minute. Puştiul nu s-a gândit niciodată să abandoneze cursa, pentru că ştie prea bine că oamenii puternici se formează de mici.

„De-a lungul cursei, Vlad mi-a spus că nu mai poate, că e epuizat. Nu l-am lăsat! L-am ţinut în priză psihologic şi a mers până la sfârşit”, spune Dragoș Păun, tatăl copilului.

Andrei este un alt copil curajos care se mândreşte cu titlul de campion. În urmă cu un an a câştigat locul trei în cursa "Prima evadare", după un traseu istovitor de 35 de km. Anul acesta, la Comana a fost nevoit să abandoneze cursa, pentru că părinţii lui au greşit traseul.

Când nu este la campionatele de ciclism, Andrei se antrenează pe străzile şi în parcurile din Bucuresti. A moştenit pasiunea pentru bicicletă de la părinţii săi şi se mândreşte că este cel mai medaliat din casă.

„Mie îmi place bicicleta fiindcă îmi place mult noroiul şi îmi place să mă împotmolesc”, spune Andrei.

Vlad şi Andrei sunt adevărate exemple de voinţă şi de ambiţie. Şi asta pentru că le place foarte mult ceea ce fac. Aşa că pentru ei cuvintele „greu” sau „imposibil” sunt noţiuni abstracte. S-au născut ca să se bucure de sport, de natură şi de titlurile de campion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri