Sari la conținut

Ramsay Bolton din „Game of Thrones” este cel mai detestat personaj din televiziune

 

De-a lungul a trei sezoane, Ramsay Bolton a reușit să devină un simbol al celor mai întunecate impulsuri din Game of Thrones, serial care revine duminică la HBO. Ramsay Bolton este cel care s-a folosit de Theon ca să scape de ultimii locuitori ai Insulelor de Fier, motiv pentru care a primit și cel mai frumos cadou pe care l-ar putea cere un bastard: legitimitatea. Același Ramsay Bolton, interpretat de Iwan Rheon, își pedepsește inamicii, jupuindu-i de vii, fiind și cel care și-a violat brutal soția, pe Sansa Stark (Sophie Turner).

Rheon s-a inspirat în construirea personajului Ramsay din Jokerul lui Heath Ledger și din „Denis, pericol public”, dar l-a folosit ca muză și pe Liam Gallagher, liderul trupei Oasis, spune actorul. Rezultatul este cel mai detestat personaj din televiziune. În decembrie, cititorii site-ului The Atlantic l-au votat pe Ramsey drept cel mai "mai rău personaj ” din toate serialele ce rulează în prezent la televiziune. Peste 145.000 de vizitatori l-au votat pe Ramsay Bolton, depășind personaje precum Hannibal Lector și Walter White.

Potrivit concluziilor trase în urma sondajului, există două trăsături importante care transformă un personaj în unul detestat de către public: cruzimea și disprețul pentru restul oamenilor.

„După ce l-am pierdut pe Joffrey, aveam nevoie de un nou psihopat. Însă Iwan este mult mai malefic și mai crud decât Joffrey. Aveam nevoie de cineva pe care să-l urâm și ne place să-l urâm pe Ramsay,” povestește actrița Sophie Turner.

Cel de-al şaselea sezon al serialului, care va avea premiera pe 24 aprilie, este cu atât mai aşteptat cu cât cartea din care a fost inspirat nu a fost lansată încă pe piaţă, iar fanii nu au niciun indiciu despre ce se va întâmpla cu personajele lor preferate.

Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria „Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucearască Tronul de Fier din regatul Westeros.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. „Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.