Vârf de sezon la mare. Care sunt prețurile de cazare

Data publicării:
plaja vama

Staţiuni pline şi animate aproape ca pe vremuri, pe litoralul românesc, deşi preţurile sunt mai mari din acest weekend, chiar şi cu 30%. Chiar dacă ar plăti la fel de mult pentru un concediu in străinătate, multi dintre români preferă să îşi facă vacanţa la Marea Neagră, exact în perioada considerată de hotelieri - vârf de sezon.

Cine caută răsfăţ pe litoral plăteşte pe măsură. La hotelurile de 5 stele din Mamaia, o cameră dublă a ajuns să coste şi 2.000 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus. La patru stele, tarifele sunt între 900 şi 1.350 de lei.

Începând de sâmbătă, prețurile hotelului s-au majorat cu 30%, ajungând să coste undeva la 299 de euro”, spune Adelina Mureșan, recepționer la un hotel de 4 stele.

În acești bani, turiștii primesc mic dejun, prânzul, au acces la piscină, SPA și plajă privată. În plus, copiii au un loc de joacă modern și angajați care să-i țină pe cei mici ocupați.

La trei stele, facilitățile nu mai sunt la fel de multe.

„Prețul unei camere la recepție este în jur de 350 de lei cu mic dejun și șezlonguri pe plajă, iar la noi în unitate avem pachete all inclusive, prețul unui pachet la recepție fiind în jurul sumei de 650 de lei”, explică Sebastian Puznava, managerul unui hotel de 3 stele din Mamaia.

VAMA VECHE - Preţuri la 3 stele mai mari ca în Mamaia

Tarifele s-au majorat pe întreg litoralul. În Vama Veche, o cameră poate costa chiar mai mult decât în Mamaia.

Tarifele la cazare au crescut în medie cu 10-15 la procente. O cameră dublă dintr-un hotel de 3 stele este puţin mai scumpă decât în staţiunea Mamaia: 360 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus.

Chiar și așa, turiștii spun că aici au parte de mai multă liniște, deci merită să dea un ban în plus. Iar pentru că apa mării este în continuare rece, piscinele hotelurilor sunt cea mai bună variantă.

De partea opusă, turiștii mai puțin pretențioși se cazează în casele localnicilor. Preţurile sunt puţin mai accesibile, dar şi condiţiile sunt puţin mai "low" faţă de celelalte staţiuni.

A treia variantă este în spiritul liber al Vămii - campingurile.

„Sincer, îs practic. Oriunde mă duc, ori dorm în maşină, ori prefer cort. Călătoresc o grămadă şi ştiu că e foarte important să-ţi găseşti să dormi undeva ieftin sau deloc. Cu cât cheltui mai puţin, cu atât mai bine”, mărturisește un turist.

Preţul unui sejur pe litoralul românesc e în prezent la un nivel comparabil cu cele din staţiunile preferate de români din Bulgaria şi Grecia.

Mamaia

Hotel 4 stele

1.350 de lei /noapte

Mamaia

Hotel 5 stele

2.000 de lei/noapte

Mamaia

Hotel 3 stele

350 lei/noapte

Vama Veche

Hotel 3 stele

360 lei/noapte

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri