CTP: Faptul că Putin a cerut armatei ucrainene să depună armele că Zelenski e nazist e un semn de slăbiciune

Data actualizării: Data publicării:
Cristian Tudor Popescu.
Cristian Tudor Popescu. Foto: Captură Digi24

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus vineri, la Digi24, că faptul că Vladimir Putin le-a cerut militarilor ucraineni să întoarcă armele împotriva propriului guvern reprezintă un semn de slăbiciune, în contextul în care liderul de la Moscova a numit autoritățile din Ucraina "narcomane" și "neonaziste". "Faptul că a cerut lucrul ăsta e o speranță pentru mine, e un semn de slăbiciune. În loc să spună - în momentul ăsta rupem tot, predați-vă cât mai e timp, altfel vă terminăm în 24 de ore, nu mai aveți nicio șansă, sunteți terminați - spune depuneți armele pentru că ăia sunt neonaziști și delimitați-vă de ei", a comentat CTP.

Cristian Tudor Popescu: Am un sentiment. Faptul că Putin a cerut acum armatei ucrainene să depună armele, să se delimiteze de narcomanii - atenție, narcomanii și neonaziștii, asta e clar retorică de război rece fierbinte de acum 50 de ani - care sunt organizați și pun artilerie în centrul orașului sub conducerea americanilor. A pronunțat cuvântul! Americanii sunt cei care sunt în spatele, nu în spatele, ci pe față cu nenaziștii și drogații. Dar faptul că a cerut lucrul ăsta e o speranță pentru mine, e un semn de slăbiciune. În loc să spună: în momentul ăsta rupem tot, predați-vă cât mai e timp, altfel vă terminăm în 24 de ore, nu mai aveți nicio șansă, sunteți terminați, spune: depuneți armele pentru că ăia sunt neonaziști și delimitați-vă de ei. 

Claudiu Pândaru: Domnule Popescu, știți ce se întreabă mulți dintre concetățenii noștri cu spirit de judecată și care s-au uitat cu interes în aceste zile? Cât va dura? 

Cristian Tudor Popescu: Nu poate dura mult, e o chestiune de zile aici. Ori, ori. Nu poate dura mult. Un război de felul ăsta, de pildă de două săptămâni, nu poate fi susținut de Putin. Dacă Putin nu reușește să îngenuncheze Ucraina într-un timp scurt, în câteva zile, el pierde partida. Știe treaba asta, de aceea în clipa asta e din ce în ce mai încordat. Fața, faciesul acela ați văzut cum i se crispează, încep să se vadă pe fața lui trăsături de cimpanzeu sângeros. Ați văzut? Cum sunt cimpanzeii ăia carnivori care mănâncă copii prin Africa, se duc prin sate și mănâncă copiii oamenilor. Figura lui seamănă din ce în ce mai mult cu a unui cimpanzeu sângeros. Și el știe că acum trebuie să rezolve problema cu Ucraina, pentru că lucrurile se complică de la o zi la alta. Iată, au ieșit zeci de mii de oameni în stradă în Georgia, poate vor ieși și în altă parte.

Citiți și:
CTP: Putin nu este om. Este o mașinărie programată de KGB să ucidă, „gata pentru orice”, chiar și pentru un atac nuclear

Partenerii noștri