1 milion de semnături pentru Unire

Data publicării:
19 centenar

Alianța pentru Centenar a demarat astăzi o campanie prin care îşi propune să strângă un milion de semnături pentru modificarea Constituției României, în vederea unirii cu Republica Moldova. Campania a început, la primele ore ale dimineții, de pe Aeroportul Timișoara, și urmează Bucureștiul, Chișinăul, iar seara vor ajunge la Bruxelles. 

Cele 100 de organizații civice din România, Republica Moldova şi diaspora, adunate în Alianța pentru Centenar, încearcă să modifice legea fundamentală a țării. Startul campaniei s-a dat pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, la ora 7 dimineața.

"Experții noștri constituționali analiști atât de la Chișinău, cât și de la București lucrează la fraza finală a preambulului constituției care să prevadă libertatea poporului român de a se reunifica pașnic în concordanță cu tratatul de la Helsinki 1975 într-o frază similară cu cel aflat în constituția Germaniei ", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

De săptămâna viitoare va începe colectarea propriu-zisă a semnăturilor.

"Încercăm să ne organizăm după tipicul clasic al organizării de adunări de semnături în sensul amplasării în oraș a unor corturi în care vom invita cetățenii, concetățenii noștri să semneze",  spus Laurențiu Ștefănescu, președintele Federației Inițiativa Timișoara.

 "Vom lansa această strângere de semnături în fiecare județ și în fiecare raion de la Nistru până la Tisa în oglindă vom face același lucru și în statele uniunii Europene începem de la Bruxelles”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Pentru a strânge cele 1 milion de semnături necesare, membrii alianței vor merge în satele din România şi Republica Moldova, dar și prin campusurile studențești.

"Știu care este realitatea în Republica Moldova de aceea sunt cu această inițiativă de a reunifica cele două maluri ale Prutului. Fluxul de studenți și tineri își doresc unirea cu România și doresc ca să aibă studii de calitate un job bine plătit și o carieră în viață", a declarat Alexandru Olaru, vicepreședintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Reprezentanţii Alianței pentru Centenar și-au propus ca până la începutul verii să adune toate semnăturile.

reporter: Laura Vieru/operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri