Sari la conținut

Căţel omorât cu securea


Atrocitate de neimaginat la Galaţi. Un tânăr a lăsat un căţel să moară după ce l-a străpuns cu o secure. Oamenii care au văzut gestul sălbatic au chemat Poliţia, iar o asociaţie pentru protecţia animalelor a dus câinele la veterinar în încercarea de a-l salva. Nu s-a mai putut face, însă, nimic.


Ţiţi avea 2 ani şi jumătate şi era îndrăgit de toţi oamenii din cartier. De obicei îl vedeau când se plimba alături de cel mai bun prieten al lui - un motan.

"Au crescut împreună. Prietenul căţelului? Nici nu a mâncat. Suferă şi pisicul? Da, pentru că de mic l-a crescut câinele ăsta, îi ţinea de cald. Aici se încălzeau amândoi. Mai era un căţel bolnăvior, tot băiat, veneau şi dormeau împreună"

Cu lacrimi în ochi, oamenii povestesc că era un căţel cuminte care nu deranja pe nimeni.

"Fiind drăgalaş şi cuminte, l-a hrănit toată lumea, era câinele blocului. Nu deranja pe nimeni, nu muşca, nu a făcut rău la nimeni."

"Cruzimea cu care a fost omorât ne-a dezarmat. Nu ne vine a crede."

Corina Grigore, preşedinte "Ajutaţi-l pe Lăbuş": "Politia am anuntat-o aseara chiar eu, prin 112. Ni s-au luat declaratii, urmeaza si eu sa fac plangere, chiar daca dumnealor au declansat deja o actiune."

Gestul care le-a dat locatarilor fiori reci a fost făcut de un un tânăr de 25 de ani. L-ar fi deranjat gălăgia pe care o făcea câinele, deşi oamenii spun că rareori lătra. Rana masivă a fost îngrijită de veterinari, dar trauma a fost prea mare.

Livia Petre, medic veterinar: "Era pătrunsă complet securea. A intrat pe o parte, a ieşit pe cealaltă, era secţionată şi o bucată din bazin. A fost foarte grav."

Poliţiştii îl cercetează acum pe tânărul care a ucis căţelul. El ar putea sta chiar şi un an de zile în puşcărie.


reporter: Cornelia Mazilu
operator: Marian Munteanu