Sari la conținut

Determinați să blocheze drumul rivalilor spre elită

ASU Politehnica Timișoara și UTA Bătrâna Doamnă continuă șirul poveștilor derby-ului vestului, duminică, pe Dan Păltinișanu. Gazdele și-au pus în gând să blocheze UTA din drumul spre prima ligă și speră să se bucure de un succes în fața unui stadion cât mai populat. Alb-violeții mizează pe presiunea venită din tribune, dar și pe faptul că adversarii lor sun constrânși să câștige jocul pentru a mai spera la promovarea în Liga I.

"Vor fi, de la ora 19, două jocuri, unul pe teren, unul în tribună, sperăm să ducem presiunea pe umerii lor să își dorească foarte mutl această victorie încât să poată face greșeli, să îi surprindem să îi taxăm, pentru că aceste meciuri sunt frumoase, ne dorim să jucăm și la anul cu ei", spune Sorin Brîndescu, antrenorul bănăţenilor.

"Dacă noi scoatem un rezultat foarte bun cu ei, cred că ne vor ține minte mulți ani de acum înainte, pentru că limităm parcursul lor spre Liga I", a adăugat şi Ştefan Blănaru.

Timișorenii au subliniat punctele forte ale arădenilor, înaintea unui meci în care vor sta față, în față, printre alții, și doi dintre cei mai buni marcatori ai ligii secunde, Ștefan Blănaru și Adrian Petre, care au punctat, împreună, peste 40 de goluri. De altfel, pentru vârful Politehnicii, meciul de la Arad a fost primul derby trăit din teren - derby în care a și deschis scorul.

"După ce a marcat golul s-a lăsat liniștea preț de câteva secunde, până când le-am dat apă la moară, am dus mâinile la urechi și m-am făcut că nu îi aud și atunci a început nebunia. Prefer să nu marchez, dar să câștigăm, ne dorim foarte mult aceste puncte. Vrem să învingem și să demonstrăm că suntem cei mai buni din vest", a rememorat Blănaru.

"Au jucători foarte, foarte buni. Cum e Adrian Petre, golgheterul lor... din 98 născut, 18-19 ani să marchezi atâtea goluri în liga 2 spune ceva, au jucători de atac precum Curtuiuș, Strătilă ce pot face diferența", a mai completat Brîndescu.

Ioan Mera pentru ASU Poli, respectiv Copil și Filaret pentru arădeni ratează derby-ul de duminică. Întâlnirea de pe Dan Păltinișanu începe de la ora 19, în direct la Digisport 1, iar organizatorii așteaptă în jur de 10.000 de fani în tribune.