Ajutoare distribuite în ordine alfabetică

Data publicării:
AJUTOARE

Multor sibieni care s-au aşezat de dimineaţă la coadă, numele le-a purtat noroc.

"Am un nume care începe cu litera A, Alexandru", spune un sibian. Cei al căror nume începe cu litera A sunt primii care îşi primesc alimentele.

Alții, însă, mai au de așteptat. Primăria a primit doar 1.500 de pachete, pentru mai mult de 9.000 de beneficiari. Acestea ajung doar pentru cei ale căror nume de familie încep cu literele A, B și pentru o parte dintre cei cu litera C.

"Până în 22 decembrie, această primă cantitate va fi distribuită beneficiarilor, urmând ca acțiunea să se reia în 5 ianuarie, în funcție de cantitățile pe care le vom primi de la distribuitori", spune Mirela Gligore - purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Pentru că în acest an distribuirea alimentelor a început mai târziu, iar în decembrie sunt multe zile libere, beneficiarii cu nume de la coada alfabetului ar putea să le primească după ce greul iernii a trecut, adică în luna martie. Situația este și mai gravă în unele comune din județ, unde oamenii depind de aceste ajutoare.

Autoritățile locale, presate de oameni, au luat de mai multe ori legătura cu reprezentanții Guvernului.

"Am vorbit cu responsabilul tehnic din partea achizitorului. Şi au spus că astăzi o să ne contacteze furnizorul și probabil că o să vină. Când vin, o să le dăm rapid la oameni", a spus Gheorghe Popirad - viceprimar comuna Bîrghiș, PC

De anul acesta, ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană se dau pe bază de cupoane individuale. De ele beneficiază cei care au venitul minim garantat, persoanele cu handicap, pensionarii, şomerii cu venituri sub 400 de lei şi revoluţionarii.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri