Sari la conținut

Evadare din arestul Poliţiei Sibiu

Tânărul a fost arestat în urmă cu 12 zile, după ce polițiștii l-au prins în flagrant în timp ce încerca să spargă o mașină. Adolescentul are un dosar de câteva sute de file și este bănuit de comiterea a peste zece furturi din mașini, case și magazine, cu un prejudiciu total de 200.000 de lei.

După ce a rupt gratiile de metal de la celula arestului, tânărul de doar 16 ani a ieșit afară, în curtea Inspectoratului Județean de Poliție. A ocolit acea clădire, a traversat întreaga curte, a ajuns aici, la acest gard, l-a sărit, după care s-a făcut nevăzut.

Tânărul a evitat raza de acțiune a camerelor de supraveghere din curtea Inspectoratului. Polițiștii au organizat, ieri, mai multe filtre pentru prinderea evadatului. După câteva ore în care a rătăcit prin oraș, băiatul a mers acasă la bunica sa. I-a povestit că a evadat de teamă să nu fie abuzat.

"S-o bătut cu ăla, ăla l-o mușcat de picioare, i-o tras hainele de pe el și el, dacă o prins momentul, ce știu eu cum o fi prins momentul, de o fugit. Și normal că era speriat. Am zis către el hai să... N-o vrut să mănânce nimica, să știți", a spus bunica evadatului.

Vecinii de bloc au văzut întreaga scenă.

"Copilul ne-o spus aseară că vroia să se spânzure, din cauza condițiilor de acolo", spune un vecin.

Psihologii atrag atenția că este nevoie de consiliere de specialitate și în arest.

"Fie că e vorba de o persoană matură, fie că e vorba de o persoană majoră sau, în cazul de față, un minor, obligatoriu trebuie să beneficieze de o consiliere psihologică de suport. Nu e plăcut să stai închis nici într-o mașină, darămite să stai pe arest și de aceea este explicabil orice fel de gest al său, inclusiv de a scăpa din această situație, de a evada", a precizat Mihai Copăcean, psiholog clinician.

Toți agenții care au fost ieri de serviciu, dar și șeful Centrului de Arest Preventiv, sunt, acum, anchetați de superiorii lor.

"Urmează ca ancheta internă declanșată să stabilească perosanele care se fac vinovate de producerea acestui incident și care vor fi trase la răspundere, pentru ca Inspectoratul de Poliție să nu se mai confrunte cu astfel de evenimente", a spus Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Tânărul care a evadat se mai afla în celulă cu un minor. Acesta nu a putut, însă, să treacă de gratiile ferestrei.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Pe aceeași temă