Sari la conținut

Factura pentru mutarea berzei

Firma care s-a ocupat de relocarea cuibului de berze a trimis primăriei o factură în valoare de 2.000 de lei. Autorităţile locale recunosc că au semnat un contract, dar numai pentru că erau obligate de un ordin emis de ministrul Mediului.

"Trebuie să plătim neapărat, că a trecut termenul de 30 de zile de când trebuia să plătim. Va trebui să plătească primăria, dar noi nu avem încotro decât să îl dăm în judecată, ca să recuperăm banii", a spus Tudor Ion, viceprimarul comunei Schitu Golești.

Cel la care se referă viceprimarul este localnicul care s-a plâns Ministerului Mediului că păsările au cuib prea aproape de gospodăria lui şi îi murdăresc curtea.

Reporter: Primăria spunea că vă dă în judecata ca să recupereze banii.
Cornel Pârşan: Să vedem daca va fi aşa sau nu.
Reporter: Dar dumneavoastră aveţi de gând să plătiţi?
Cornel Pârşan Nici vorbă.
Reporter: De ce?
Cornel Pârşan: Păi nu e problema mea. Păi dacă reclam un furt la Poliţie şi Poliţia foloseşte maşinile să prindă hoţul, mă pune pe pe urmă Poliţia să plătesc benzina?

De partea primăriei sunt ceilalţi oameni din comună, care - de la izbucnirea scandalului - nu-l mai au la inimă pe Cornel Pârşan.

Deloc afectate de discuţiile pe care le-au provocat, cele două berze îşi duc fericite traiul în cuibul pe care şi l-au construit la doar 50 de metri de vechiul adăpost si departe de cel ales de oficialii din Bucureşti. Păsările au acum mare grijă de cei cinci urmaşi, veniţi pe lume de câteva săptămâni.

"Cred că i-a făcut în necaz ministrului Mediului. El ar trebui să vină să vadă că i-a facut, în ciuda lui, cinci pui", a spus un localnic.

Reporter: Alina Eftimie

Pe aceeași temă