Merele, promovate în şcoli pe banii statului

Data publicării:
MERE IN SCOLI

Programul mere în şcoli funcţionează încă din 2011, însă autorităţile au decis că elevii trebuie convinşi să mănânce fructele. Aşa că peste 90.000 de lei au fost alocaţi pentru judeţul Braşov, sumă destinată promovorării programului.

"Banii provin din bugetul de stat, deci nu costă judeţul Braşov absolut niciun leu în plus faţă de bugetul care îl avem aprobat în acest an", a spus Mihai Pascu - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

"Ne-am gândit să premiem elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a opta care mănâncă sănătos. Premierea se va face pe nişte concursuri de eseuri, de desene", susţine  Victor Vijoli - inspector şcolar general adjunct, ISJ Braşov

Cu toate astea cei mici par deja să ştie că fructele sunt sănătoase. Sara este în clasa a doua iar merele sunt fructele ei preferate. Ea ştie de ce este bine să mănânce mere.

"Îmi plac foarte mult. Sunt foarte bune şi foarte sănătoase", spune Sara Maria - elev.

Elevii din clasele gimnaziale au început să primească merele săptămâna aceasta şi toţi ştiu deja care sunt beneficiile fructelor.

"Au multe minerale înăuntru, ţin şi pe post de apă, au multe vitamine şi sunt zemoase", spune un alt elev.

Nici nu este de mirare că elevii cunosc beneficiile merelor. Dacă nu le ştiau deja de la părinţi, au învaţat la şcoală de ce este bine să mănânce legume şi fructe.

"Au învăţat din clasa întâi, am avut şi un program de mâncat în fiecare zi un morcov, atunci când nu au primit mere, ca să ne vitaminizăm în timpul iernii", susţine Cornelia Dumitrescu - învăţătoare.

Aşa că o promovare a merelor în rândul elevilor ar fi de prisos, sunt de unele cadre didactice.

"Nu trebuie să desfăşurăm o activitate specială în sensul acesta deoarece copiii au învăţat de importanţa în alimentaţia lor, a fructelor", a precizat  Elena Secheli - învăţătoare.

Inspectorii şcolari spun că, cel mai probabil, acţiunile de promovare a merelor în şcoli vor începe după vacanţa de Paşti. Pentru anul acesta Consiliul Judeţean a alocat 758.000 de lei pentru achiziţionarea merelor pentru elevi.

46.000 de elevi, din clasele 0-VIII, vor primi fructe pe o perioadă de 58 de zile, cu trei zile mai puţin decât anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri