Pregătiri pentru grevă generală în sistemul medical

Data publicării:
GREVA GENERALA

Florinel Dincă este medic internist primar la Spitalul Judeţean din Braşov. Cel mai mult îl nemulţumeşte faptul că de multe ori este nevoit să îşi lase pacienţii să sufere din cauză că spitalul nu are medicamentele necesare pentru tratamente.

"Principalele probleme sunt totuşi subfinanţarea din punct de vedere al medicamentelor, al materialelor sanitare, al numărului de locuri în spitale", ne spune medicul Florinel Dincă.

Lipsa cadrelor medicale şi salariile mici sunt alte nemulţumiri care i-au adus angajaţii din sistemul sanitar în pragul disperării. "Salariile mici, lipsă de personal, volumul de muncă mare, materiale sanitare puţine, şi o multitudine de probleme pe fiecare secţie în parte! Vă daţi seama dacă noi am ajuns să nu mai putem să ne plătim dările către stat, unii au şi bănci şi nu se mai ajung", afirmă Elena Roman, şeful biroului internări, Spitalul Judeţean Braşov

"Noi funcţionăm acum, probabil, la capacitate de trei sferturi sau chiar jumătate din cât personal ar trebui. Problema este că în fiecare an, în ultimul trimestru, nu mai sunt bani şi tot timpul aşteptăm rectificările pentru a ne primi drepturile salariale", afirmă Cristina Coconaşu, lider sindicat Spitalul Judeţean Braşov.  

Protestele organizate săptămânile trecute la Bucureşti au rămas fără rezolvare, aşa că medicii se pregătesc acum de greva generală. În perioada 7 - 14 octombrie sindicaliştii vor purta discuţii şi negocieri la Guvern, iar dacă nu se va ajunge la nicio înţelegere şi se vor strânge cele 60.000 de semnături, la nivel naţional, se va declanşa greva generală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri