Sari la conținut
News Alert

Primul atestat de produs tradiţional, emis după noile reglementări

Modul de preparare dar şi ingredientele naturale sunt cele care fac din pâinea cu cartofi, un produs atestat tradiţional.

"Ingrediente toate naturale. Făină cumpărăm de aici din zonă, ca să rămânem în zona Braşovului. Nu folosim altceva decât sare, drojdie, făină, apă şi cartofi", a spus Fazakas Gisela - proprietarul brutăriei

După ce este pregătit aluatul, se toarnă în forme şi se coace în cele două cuptoare, apoi pâinile sunt duse în sala de răcire şi amablate manual. Prin acest proces de pregătire, pâinea a primit atestatul tradiţional.

Zilnic, la fabrica din Braşov se fac în jur de 500 de kilograme de pâine tradiţională. Preţul unei astfel de pâini este de 4 lei pe kilogram şi ajunge atât pe mesele braşovenilor cât şi ale bucureştenilor şi sibienilor.