Se pregătesc chiriile pentru studenţi

Data publicării:
CHIRII STUDENTI

În Braşov, studenţii prevăzători şi-au căutat din vreme chirii. Mai ales cei care nu sunt primul an la facultate şi ştiu cât de greu se găsesc garsoniere sau apartamente la preţuri avantajoase în această perioadă.

"180 de euro, pentru o garsonieră. Şi am prieten care stă în apartament cu două camere şi dă 280 de euro. Sunt destul de ieftine, dacă sunt luate din timp, dacă nu, la preţul de august, septembrie", spune un student.

Unii chiar au căzut de acord cu proprietarii ca, în schimbul unor preţuri modice, să le păstreze chiriile pentru anul următor.

Nu toţi sunt, însă, atât de norocoşi. Maria Arhire abia acum s-a înscris la facultate. Ştie că nu va obţine un loc în 

"Am fost doar la câteva garsoniere, dar erau foarte scumpe, 700, 600 de lei, cam aşa. Doar să mai stai cu un coleg, altf nu îţi convine", spune Maria Arhire.

"Toţi cer ceva mobilat utilat. Iar asta înseamnă frigider, aragaz, maşină de spălat. De obicei studenţii merg pe ideea unui mobilier mai nou, mai modern", precizează Vasile Banea - agent imobiliar

Într-un cartier de blocuri situat în apropierea centrului universitar, preţurile la chirii pentru apartamentele cu două camere variază între 220 şi 250 de euro, iar pentru garsoniere, între 180 şi 195 de euro.

Sunt şi studenţi care preferă atmosfera camerei de cămin, în locul confortului unui apartament, chiar dacă nu au obţinut un loc bugetat şi plătesc ceva mai mult. Unul dintre ei este Cătălin. "Sunt plătitor de taxă la facultate, deci taxa la cămin este mai mare, 215 lei, din câte am înţeles, pentru cei de la buget ar fi undeva la 145. Pentur mine este important să am un loc und esă pot învăţa, unde să mă pot relaxa, pentru mine e suficient", spune Cătălin Enache.

Potrivit experţilor în imobiliare, chiar dacă este perioadă de vârf la chirii, preţurile nu cresc cu mult peste media anuală. În Braşov, până în luna noiembrie, cel mult 10 euro se adaugă la preţurile spaţiilor de închiriat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri